MENIU

Crin Antonescu: Tăriceanu va candida daca-l susţine cineva mai mare, daca-i dă voie PSD

Senatorul liberal Crin Antonescu a declarat marţi la Senat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va candida doar dacă este susţinut de cineva "mai mare" şi dacă PSD "îi dă voie să candideze".

"Domnul Tăriceanu va candida dacă-l susţine cineva mai mare, totdeauna a făcut asta. Dacă PSD-ul îi va da voie să candideze sau îl va pune să candideze, atunci va candida, dacă nu, nu", a spus Antonescu.

Întrebat cu vede schimbul de replici dintre preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu a spus: "Nu pot să răspund la întrebarea asta fără a include o notă polemică la adresa domnului Tăriceanu. Cred că domnul Quintus a răspuns cel mai bine."

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceau, a declarat marţi că nu exclude o candidatură la Primăria Bucureşti şi că analizează această chestiune din perspectiva obiectivului strategic al ALDE de a intra în Parlament la alegerile din toamnă.

"Nu vă ascund că sunt mulţi colegi de-ai mei din ALDE care consideră că candidatura mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid şi eu analizez foarte serios aceste lucruri, dar mai ales din perspectiva obiectivului strategic pe care îl avem şi care e intrarea în Parlament. Eu subsumez acestui obiectiv strategic toate celelalte acţiuni, şi ale mele şi ale partidului, şi din acest punct de vedere trebuie să cântăresc foarte bine plusurile şi minusurile şi mă voi consulta în continuare cu colegii mei, vom analiza şi sunt convins că împreună vom lua cea mai bună decizie pentru ALDE din perspectiva de care v-am vorbit", a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El a mai spus că decizia în acest sens va fi luată "până la data limită de înscriere a candidaturilor".

Liderul ALDE a afirmat vineri că desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei este "o imbecilitate a PNL", care poate fi contracarată numai dacă preşedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus îşi va opune veto-ul moral şi politic sau îşi va da demisia. Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus i-a transmis, duminică, lui Călin Popescu Tăriceanu că "dacă un om de onoare" şi "un liberal adevărat" i-ar cere demisia, s-ar gândi.