MENIU

Crin Antonescu, în vizită la producătorul avioanelor F16

Crin Antonescu, în vizită la producătorul avioanelor F16 / Foto: MEDIAFAX

Președintele PNL, Crin Antonescu, a vizitat, luni, sediul Lockheed Martin, din Washington DC, prilej cu care s-a întâlnit cu Nancy Ziuzin Schlegel, vicepreședinte Washington International Business Development, și cu directorii unor programe militare pe care această companie le dezvoltă.

Liderul liberal a susținut că există o excelentă cooperare între România și SUA în domeniul militar, iar faptul că țara noastră a optat, spre exemplu, pentru avionul F16 atunci când a trebuit să aleagă un avion multirol pentru Forțele Aeriene, arată puternica dimensiune a cooperării în sectorul securității dintre cele două țări.

"Creșterea bugetului pentru Apărare în România, pe care PNL o susține fără reținere, poate reprezenta o oportunitate și pentru întărirea cooperării economice a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite. Cooperarea cu prestigioasele companii americane din domeniul apărării poate să aducă investiții pentru industria de apărare din România, noi locuri de muncă și parteneriate tehnologice de substanță", se precizează într-un comunicat citat de AGERPRES.

Prezentările navelor de luptă pentru zona litorală sau a noului sistem antirachetă cu rază medie pe care Lockheed Martin îl dezvoltă împreună cu alte companii din Germania și Italia, a sistemului de supraveghere AEGIS, care va fi instalat în cadrul sistemului antirachetă de la Deveselu, au reprezentat punctele de interes ale întâlnirii avute de liderul liberal la sediul companiei americane.

Lockheed Martin este compania care produce avioanele F16, până în prezent fiind livrate 4.544 de aparate, România fiind al 28-lea client.