MENIU

CRIN ANTONESCU: "Fiecare minut din această criză este generat de Ponta"

<p>Crin Antonescu</p>

CRIN ANTONESCU spune că liberalii nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru prelungirea crizei guvernamentale şi nu au niciun fel de vină, afirmând că "sută la sută fiecare zi și fiecare oră, fiecare minut din această criză au fost generate de domnul Ponta și de PSD".

Întrebat, duminică,într-o conferinţă de presă la Deva, dacă responsabilitatea pentru prelungirea crizei guvernamentale este exclusiv a PSD sau dacă îşi asumă şi PNL o responsabilitate, Crin Antonescu a spus că liberalii nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru că nu au nicio vină.

"Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru că nu avem nicio vină în sensul acesta. Sută la sută fiecare zi și fiecare oră, fiecare minut din această criză a fost generată de domnul Ponta și de PSD, acum nu știu PSD în general, domnul Ponta e cu decizia. Deci noi, în momentul în care au fost înlocuiți, au demisionat miniștrii noștri, în aceeași ședință, în aceeași zi, am prezentat propunerile. Domnul Ponta era la Soci la olimpiadă, la inaugurarea Jocurilor Olimpice, în aceeași zi a confirmat, a declarat că oamenii sunt buni, că se bucură că vine și Iohannis în Guvern. Din acel moment noi le-am stat la dispoziție de câte ori am vrut să discutăm și niciun motiv real nu a împiedicat. Chestia asta se întâmpla cred spre weekend, ca lunea următoare lucrurile să fi fost închise în Parlament", a declarat Crin Antonescu.

Întrebat, de asemenea, ce ar trebui să se întâmple luni pentru ca PNL să rămână la guvernare, Crin Antonescu a răspuns: "Domnul Ponta și PSD-ul să fie de acord să convocăm Camerele Reunite într-o ședință de maximum o oră în care domnul Ponta să vină cu propunerile pe care noi le-am făcut pe posturile care ne revin și să trecem prin vot prin Parlament acest lucru pentru că e nevoie, pentru că e o formalitate. Noi avem și Ministerul Finanțelor și Ministerul de Interne, până acum vicepremier și avem și un post de vicepremier, până acum vicepremier era ministru de Finanțe, acum urmează să fie cel de Interne. Asta necesită un vot în Parlament, e o formalitate, deci vine domnul Ponta cu aceste propuneri ale noastre care nu înseamnă nicio cerere în plus, ci pur și simplu locurile noastre așezate altfel. Chestiunea cu vicepremierul durează jumătate de oră, nu o oră, o oră așa, până se strâng toți, și s-a încheiat această criză și avem un Guvern mai puternic, cel puțin în opinia noastră, a celor din Partidul Național Liberal".

Liderul PNL a mai afirmat că pentru el "nu ar fi niciun fel de încurcătură" pentru că "nu a fost un joc, vreun război rece, vreo cursă a înarmărilor sau vreun joc de poker".

"Nu, pur și simplu asta a dorit partidul, asta e dreptul partidului, asta credem noi că e bine pentru țară. Dacă domnul Ponta acceptă acest lucru simplu care putea fi acceptat din prima zi, eu sunt primul care să fiu bucuros că putem continua împreună și nu se rupe, dar, repet, asta nu mai depinde de mine", a adăugat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Am renunţat şi la desfiinţarea USD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Deva, că PNL a renunţat la solicitarea de a fi desfiinţată USD.

"Am renunţat şi la desfiinţarea USD, s-a spus că nu am făcut concesii. Au spus că este o cerere absurdă, că dânşii nu pot", a afirmat Antonescu.

Întrebat când au renunţat liberalii la solicitarea de desfiinţare a USD, liderul PNL a răspuns: "Vai de mine, dar i-am dat un mesaj într-o pauză publicitară, i-am dat mesaj şi mandat lui Mihai Voicu, era cu Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, şi i-a spus atunci, când s-a reluat emisiunea, «Bine, domnule, dacă asta este singura chestiune pe care voi o respingeţi, renunţăm la ea, încheiem». Şi atunci s-a dat publicitate şi n-avem niciun răspuns până acum".
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că solicitarea liberalilor pentru desfiinţarea USD nu i-a aparţinut, a fost cerută de liderii PNL în cadrul reuniunii BPN, afirmând că este gata să discute despre liste comune USL la europalamentare, dacă PSD doreşte.

Antonescu a reiterat faptul că prin constituirea USD a fost încălcat protocolul USL, deoarece prevederea este una generală şi nu face referire la anumite tipuri de alegeri, fie că sunt locale, parlamentare sau prezidenţiale.
El şi-a explicat declaraţiile anterioare prin care preciza că nu este deranjat de constituirea USD.

"Există o problemă pe care nu am ridicat-o eu, au ridicat-o toţi colegii mei, foarte mulţi dintre ei şi în rezoluţia respectivă, în mandatul respectiv, ei au cerut şi au decis introducerea acestui punct. Nu a fost decizia mea, nu confundaţi vă rog deciziile partidului cu deciziile mele. Eu fac anumite propuneri, n-am făcut această propunere, ea a venit dinspre colegi şi oamenii au spus foarte limpede: se trişează, nu e acceptabil", a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a menţionat că nu ar fi făcut un caz din constituirea USD, acesta fiind un punct personal de vedere pe care l-a exprimat şi îl menţine.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că dacă USD nu va dispărea urgent, aşa cum a solicitat PNL, în baza hotărârii aprobate de BPN, atunci liberalii vor trage concluzia că partenrii lor denunţă protocolul USL şi că pentru aceştia USL nu mai există.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Crin Antonescu criza guvernamentala