MENIU

Crin Antonescu, anunţ suprinzător: Dacian Cioloş trebuie să-şi asume preluarea şefiei PNL

Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, a declarat că în opinia sa, Dacian Cioloş trebuie să îşi asume conducerea PNL, dacă vrea să schimbe ceva în politică.  Totodată, acesta a lansat mai multe critici către conducerea PNL, spunând că în acest moment, PNL, este pe nicăieri, neavând cu adevărat o conducere: "Cu parere de rau o spun, PNL, in acest moment, este pe nicaieri. Nici la putere, nici in opozitie, nici in strada, nici in casa pentru ca nu are o identitate, nu are cu adevărat o conducere si nu este niciun afront nici la dl Gorghiu, nici la dl Blaga".

Antonescu a invocat ipoteza preluării şefiei PNL de către Dacian Cioloş, spunând că, în acest moment, PNL "este pe nicăieri":

"O alta formula care va deveni mai devreme sau mai tarziu politica, pentru că repet, a guverna este un act politic. Dl Ciolos este un personaj politic. (...) Lucrul acesta mai devreme sau mai tarziu va capata probabil si o culoare de partid, într-un sens sau în altul: fie dl Ciolos va merge in conducerea unui partid existent, fie va infiinta un nou partid, idee care se vehiculează oricum".

"În mod categoric, nu revin. Decizia mea este definitiva... (...) Eu personal care cred despre Ciolos ca este un om si competent si decent si cu dorinta de a face lucruri foarte bune in politica, eu mi-as dori ca dl Cioloş sa isi asume un rol politic cat mai rapid. (...) Din punctul meu de vedere, daca dl. Ciolos isi doreste sa schimbe ceva in politica romaneasca, va trebui sa asume fie conducerea unui partid deja existent, în spetă, ce sa mai ocolim, PNL, ca nu vad sa se duca la PSD, fie să întemeieze un nou nou partid cu care să opereze aceste reforme", a subliniat Antonescu.

Antonescu a criticat partidul pe care l-a condus, spunând că PNL este "acum pe nicăieri". "Cu parere de rau o spun, PNL, in acest moment, este pe nicaieri. Nici la putere, nici in opozitie, nici in strada, nici in casa pentru ca nu are o identitate, nu are cu adevărat o conducere si nu este niciun afront nici la dl Gorghiu, nici la dl Blaga", a precizat Antonescu.