MENIU

Cozmin Guşă: Dragnea s-a obişnuit să mintă. El tratează România ca un frizer

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV, că diferenţa dintre limbajul public al lui Liviu Dragnea şi ceea ce se întâmplă în realitate este una foarte mare.

"Vreau să îl felicit pe Cătălin Rădulescu pentru poziţiile lui legate la corectitudine şi democraţie în partid", a spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai explicat că diferenţa dintre limbajul public al lui Liviu Dragnea şi ceea ce se întâmplă în realitate este una foarte mare. "Marea problemă cu acest domn Liviu Dragnea este că i s-a permis să intre în intimităţile statului român, el nefiind pregătit cu aşa ceva. A văzut multe lucruri din interiorul puterii, a fost primit de preşedinţii României, a stat la masă, la chermeze cu şefii serviciilor secrete din România şi nu a fost pregătit pentru aşa ceva, pregătit de statul român. Şi a acumulat informaţii pe care el acum le tratează ca un frizer. Marea problemă cu Dragnea este că s-a obişnuit să mintă cu o naturaleţe extrem de mare, iar diferenţa dintre ceea ce se întâmplă de fapt şi ce spune Liviu Dragnea e foarte mare. Sunt câteva zeci de membri PSD, câteva sute, care ştiu că Dragnea minţea. El ştie că acei oameni din PSD ştiu că el minte şi asta nu îl împiedică să fie natural când emite minciuni", a detaliat acesta.

Consultantul politic a dat ca exemplu ceea ce s-a întâmplat cu Realitatea TV. "El spunea că el nu înţelege ce s-a întâmplat, însă situaţia este, de fapt, alta. Eu am spus încă de acum o lună jumătate că Liviu Dragnea şi-a planificat să închidă Realitatea TV din luna martie, nu a reuşit, ăsta este adevărul, de fapt. Vreau să discutăm despre Congres. În rest, asta e, mergem în stradă, transmitem ştiri de acolo, suntem printre cetăţeni", a mai spus acesta.

Cozmin Guşă a mai precizat că în PSD se întâmplă o serie de anomalii care nu trebuie ignorate. "Nişte oameni foarte vechi în partid, precum Ecaterina Andronescu, Cătălin Rădulescu şi alţii, nu au dreptul să candideze pentru că Dragnea le-a interzis organizaţiilor din care fac parte să îi recomande. Problema este şi la acele organizaţii care nu au avut curajul să îşi asume o candidatură împotriva voinţei lui Dragnea. De exemplu, Codrin Ştefănescu, în ultimii ani, s-a remarcat printr-o luptă pentru partid, că am fost noi de acord sau nu cu opiniile lui... El a exprimat opiniile partidului şi a făcut-o riscând, deservind organizaţia politică din care face parte. Dintr-o directivă a lui Dragnea, el nu a primit recomandare să candideze pentru funcţia de secretar general deoarece a îndrăznit să îl contrazică o singură dată, la demiterea lui Tudose, pe Liviu Dragnea. Acolo s-a înregistrat o situaţie dictatorială ", a mai spus consultantul politic.

Conform acestuia, în fiecare regiune treburile au fost aranjate. "În afară de lupta dintre Valeca şi Ţutuianu nu am văzut nicio altă luptă, sunt doar oamenii lui Dragnea care candidează. Ce competiţie este asta într-un partid? Ce este cu aranjamentele astea? Singurul care a putut sa spargă breşa a fost Bănicioiu, pe baza relaţiei de încredere pe care şi-a construit-o cu Tudose şi cu PSD Brăila. Bănicioiu, atenţie, nu a fost recomandat de organizaţia Iaşi, unde a candidat tocmai pentru că preşedintelui PSD Iaşi i s-a făcut frică, fiind ameninţat de Dragnea, şi, în loc să fie mândru că are un lider local care poate să ajungă preşedinte executiv, nu i-a dat recomandarea sa. Ruşine lui Maricel Popa de la Iaşi, aplauze pentru Mihai Tudose de la Brăila, care şi-a asumat această susţinere", a explicat consultantul politic.

Potrivit acestuia, toată minciuna lui Dragnea din pregătirea acestui congres poate să fie dărâmată prin această candidatură care va însemna şi un vot în interiorul partidului, unde PSD poate să arate că încă mai trăieşte şi că nu a ajuns un partid pe persoană fizică, adică PSDragnea. "Este şi o problemă pentru democraţia românească pentru că în democraţie partidele trebuie să fie garantul respectării democraţiei. Aşadar, este esenţial ca partidele să arate că există, în primul rând, democraţie internă. Prima dată treburile trebuie să fie democratice în interiorul partidului, să câştige cel mai bun cu jumătate plus 1 din mai mulţi candidaţi. Ăsta este marele examen pe care PSD-ul, prin Dragnea, l-a ratat, existând o singură speranţă de normalitate", a afirmat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai spus că candidatura lui Nicolae Bănicioiu l-a enervat la culme pe Dragnea, care ar fi vrut o chestie a la Ceauşescu, Orban sau Plahotniuc. "A rămas, aşadar, candidatura aceasta pentru că celelalte candidaturi, cel mai probabil, vor fi refuzate. Deci Bănicioiu împotriva Vioricăi Dăncilă, despre care nu aş dori să mă exprim acum pentru că aş spune mult prea multe lucruri rele şi este Ziua Femeii", a încheiat acesta.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Congres PSD; Liviu Dragnea