MENIU

Cozmin Guşă: Ne apropiem uşor de cele 3 condiţii suficiente pentru fraudarea alegerilor

<p>COZMIN GUŞĂ</p>

Cu două zile înaintea scrutinului europarlamentar, consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, la Realitatea TV, că România se apropie uşor de cele trei condiţii necesare şi suficiente pentru fraudarea alegerilor.

Consultantul politic Cozmin Guşă crede că ne aflăm aproape de îndeplinirea condiţiilor necesare pentru fraudarea alegerilor europarlamentare, care au loc duminică, 25 mai. 

"Ne apropiem foarte uşor de cele trei condiţii necesare şi suficiente pentru fraudare. Unu: există câteva partide care au şanse, dar nu au reprezentanţi în toate secţiile de votare. Exemplul de la Bihor unde o doamnă a fost arestată pentru că trafica pe câteva mi de euro locurile în secţiile de votare este relevant. Probabil că doar două partide se pot mândri cu prezenţe în toate secţiile de votare, acestea sunt cele două aripi ale FSN-ului, PSD şi PDL. A doua condiţie este cea legată de exit-poll-urile controlate. Cine a finanţat un institut de sondare în ultimii ani, bineînţeles că acuma, când acel institut va difuza un exit-poll pentru o anumită televiziune care deloc întâmplător este şi ea favorabilă, va avea grijă să dea rezultate cât mai apropiat de ceea ce vor spune liderii politici că se vor întâmpla la alegeri, care nu vor fi supravegheate de toată lumea", a explicat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

"A treia condiţie este o înţelegere între minim două partide mari care au reprezentanţi cam este tot. Dacă şi această condiţie de care nu sunt sigur se va îndeplini, atunci vom avea un rezultat total diferit de ceea ce ar fi acum în plan real şi unul comandat, conform preferinţelor şi nu ceea ce ar trebui liderilor politici. Lui Victor Ponta îi trebuie un scor mare, dar nu foarte mare. Altora le trebuie un scor, dar nu neapărat pe cel pe care şi l-au propus. Ambiţia sau disperarea liderilor îi vor pune în nişte posturi deloc fireşti şi deloc aducătoare de succes. Cred că ne aflăm acum în faţa acestor condiţii necesare şi suficiente pentru ca să existe un anumit vot la modul real şi să fie un alt rezultat înregistrat oficial", a adăugat Guşă.

Consultantul a explicat că scorul obţinut de PSD în alegeri ar putea avea efecte asupra dinamicii din interiorul PSD.  

"Axa Ponta-Dragnea e una foarte specială pe care nu miza foarte multă lume şi care schimbă datele problemei într-un anumit fel special. Dacă scorul va fi mare, învingătorul simbolic va fi Victor Ponta, dar cel specific va fi Liviu Dragnea cu această opţiune de prim-ministru, un Liviu Dragnea care călăreşte partidul cu precizie. Victor Ponta se sprijină pe Liviu Dragnea şi pe reţeaua sa de baroni. Această baronizare a PSD este la apogeu, are nişte aspecte ce nu pot fi puse uşor într-o matrice. Vorbim de oameni de la şeful lor, Dragnea, posesorul atâtor dosare, până la cei care sunt acuzaţi cu dovezi, până la celălalt partener privilegiat al lui Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, care de asemenea are probleme şi acţionează într-un fel ciudat. Va fi o anumită disperare a lor de a-şi îndeplini baremul. Disperare relevată azi de incidentul din Olt, unde a trecut tatăl baronului la bătaie, apropo de membrii echipei PMP are au fost agresaţi acolo", a mai spus Cozmin Guşă.