MENIU

Cozmin Guşă: Speranţa celor de la putere este ca românii să îşi piardă energia

Protest Guvern

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, joi seara, la "Jocuri de Putere" că politicienii aflați acum la putere speră ca românii care ies în stradă să îşi piardă energia. "Le spun că nu au înţeles nimic din ce se întâmplă în piaţă", este de părere Gușă.

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, joi seara, la "Jocuri de Putere" că protestele prezintă un motiv de îngrijorare multiplă, iar cei de la putere speră ca românii care ies în stradă să îşi piardă energia de a protesta. Acesta a mai spus că cei care lucrează în multinaţionale nu pot fi manipulaţi, iar dacă cineva crede că "patronul acţionează prin şeful de filială împingând cu biciul pe oameni la proteste, înseamnă că e lovit la cap".

"Asta cu durata protestelor este o îngrijorare multiplă. Unii se îngrijorează de conotaţia negativă a termenului, mă refer la Dragnea şi PSD, la eroii negativi, alţii se îngrijorează că sunt aceşti oameni în stradă, şi sigur că există şi forţe care vor să pescuiască aceste porniri naturale ale românilor. Speranţele celor de la putere sunt ca românii să îşi piardă energia. Le spun că nu au înţeles nimic din ce se întâmplă în piaţă (...) A fi angajat la o corporaţie multinaţională înseamnă salariu ridicat, multe ore de muncă. A-şi închipui cineva că patronul acţionează prin şeful de filială împingând cu biciul pe oameni la proteste, înseamnă că e lovit la cap", a spus Guşă.  

Consultantul politic este de părere că românii care au ieșit în stradă în ultimele săptămâni au făcut o carte de vizită excelentă pentru România în lume și au reinventat civismul care s-a pierdut în multe alte țări. Acest lucru a fost posibil și datorită unei instituții media neutre ca Realitatea TV.

"Cetățenii frumoși care au ieșit în ultimile săptămâni în piață au făcut o carte de vizită foarte frumoasă României. Aceste proteste au reinventat o formă de civism nu doar pentru România, este un activism simpatic, cu simțul umorului și plin de imaginație. Un șeic din Emiratele Arabe îmi arăta la Paris pancartele din Piața Victoriei, erau traduse în arabă și râdea. Un prieten din Japonia știa că duminică seara urmează un spectacol și mai interesant în piață, apropo de spectacolul cu multe lumini și steagul tricolor", a povestit Cozmin Gușă în emisiunea "Jocuri de Putere" realizată de Rareș Bogdan.

Potrivit lui Cozmin Gușă, românii au reușit să reinventeze o formă de civism care s-a pierdut în multe alte țări, iar România este dată ca un exemplu pozitiv de apărare a valorilor occidentale.

"Reinventarea civismului nu e o glumă. Civismul s-a pierdut în multe alte țări. Românii au găsit o nișă, nu au militat politic, au inventat un mod non-violent și apolitic de apărare a valorilor democrației. I-a interesat doar România, nu politicul, nici Iohannis nu i-a interesat. Klaus Iohannis a avut suficientă inteligență să nu interfereze cu piața după prima ieșire în stradă", a explicat Gușă.