MENIU

Cozmin Guşă, despre posibila suspendare a lui Iohannis: Dragnea foloseşte modelul Plahotniuc

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit la Realitatea TV şi despre posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis.

"Într-un viitor scenariu, Klaus Iohannis va pleca de la Cotroceni o perioadă pentru că nu există vot popular atât de consistent împotriva lui Iohannis, deci prin vot popular Iohannis nu va pleca acasă definitiv. Va pleca acasă în urma unei proceduri parlamentare de suspendare. Aici vreau să subliniez un lucru: ieri vorbeam despre factorul Coldea în strategiile lui Dragnea, astăzi mai adaug un nume: modelul Plahotniuc în strategiile lui Dragnea. Plahotniuc, practic, în Republica Moldova, prin majoritatea pe care o are este la fel ca şi Dragnea. Plahotniuc practică aceste lucruri de când preşedinte este Dodon, când el vrea să fie promulgate anumite legi pe care nu vrea să îi dea ordin direct lui Dodon să le promulge, pentru că şi-ar da de gol colaborarea sau l-ar pune rău cu ruşii, ceea ce nu se doreşte, atunci îl suspendă pentru câte o lună. S-a întâmplat de două ori până acum, dacă nu mă înşel şi în luna aia merge domnul Candu, preşedintele Parlamentului, un fel Tăriceanu al lor, şi promulgă toate legile pe care Dodon nu şi-ar permite să le promulge. Şi pe modelul asta, modelul Plahotniuc, Dragnea acţionează acum, culmea, putem să râdem, am ajuns să avem modele din Republica Moldova, dar asta e, în PSDragnea se întâmplă şi asta. 

Deci asta este tot jocul, alungarea de la Cotroceni pentru o perioadă pentru promulgarea unor iniţiative legate de justiţie. Ei în faţa populaţiei nu se pot duce, cetăţenii de pe Arena Naţională le-au demonstrat acest lucru, element care i-a îngrozit, în orice caz, oricum s-au pus într-o postură foarte complicată şi au inventat un inamic, cel mai puternic inamic pe care puteau să îl inventeze, şi anume partidul Simona Halep, care astăzi în România numără cel mai mare număr de membri şi nici nu te iartă, dacă le jigneşti modelul, aşa cum au făcut nesimţiţii de la Charlie Hebdo", a detaliat Cozmin Guşă.

"Deci să reţinem factorul Coldea, modelul Plahotniuc şi îi încadrăm în vârful triunghiului pe Liviu Dragnea. Aşa triunghi nu va fi acceptat să fie prezentat şi dacă îl avem şi pe Dâncu care se plimbă pe laturile trunghiului de la unul la altul, ne dăm seama cât de ciudată este România asta", a afirmat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că nu crede că PSD-ul îl va lăsa în pace pe Klaus Iohannis. "Tocmai asta va fi răspunsul la această mişcare la care ei nu au răspuns. Răspunsul va fi o suspendare în Parlament a lui Iohannis neurmată de un vot pentru că votul dacă ar veni ar înseamna developarea ţării gravă din punctul de vedere electoral în care se află PSD-ul. Sigur, ar aduce o reîncarcare a lui Iohannis cu o mai mare autoritate. Este simplu, dacă este posibil pentru ei şi găsesc o chichiţă legislativă să îl suspende şi să nu dea drumul votului popular, atunci îşi rezolvă şi probleme, promulgarea unor legi, care le trebuie lor. Iohannis se întoarce după aceea şi nici nu apar la nivelul populaţiei atât de nepopulari, pentru că nu sunt populari. Oamenii normali merg la piaţă, eu mă duc pe stradă şi nu mă înjură nimeni, voi colegii mei la fel, Iohannis iese cu bicicleta şi lumea nu îl înjură. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu Gabriela Firea, închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat cu alde Dragnea sau Oprişan dacă ar fi apărut. I-ar fi desfiinţat pur şi simplu. Cum să meargă ei să mai adune voturi în faţa unei populaţii care de abia aşteaptă să se răzbune. Dacă el oferă prilejul unui referendum anti-Iohannis vor fi spulberaţi la acest referendum şi vor avea un Klaus Iohannis mult mai puternic din punct de vedere public", a încheiat Cozmin Guşă.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă