MENIU

Cozmin Guşă, despre demisia lui Oprea de la şefia UNPR: "O încercare de revenire a UNPR-ului"

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat pe marginea demisiei lui Gabriel Oprea de la conducerea Uniunii Naţionale pentru Progresul României, precizând că această decizie este o "gură de aer" pentru UNPR.

"Nu ştiu ce resorturi personale a avut. În orice caz, un preşedinte de partid are şi responsabilitatea partidului atunci când are probleme personale şi cred că el s-a gândit la amândouă: şi la partid, şi la probleme personale", a declarat Cozmin Guşă pentru psnews.ro.

Întrebat ce implicaţii ar avea această mişcare pentru UNPR, Cozmin Guşă a explicat că "orice schimbare trebuie să fie un lucru care motorizează, într-o structură care doreşte să se dezvolte sau să se consolideze": "Cred că, dacă următorul preşedinte este Valeriu Steriu (aşa cum am înţeles că s-a anunţat), e un lucru care ajută UNPR-ul. E un tip profesionist şi patriot."

La nivelul scenei politice generale, Cozmin Guşă interpretează demisia lui Gabriel Oprea "ca o încercare de revenire a UNPR-ului, care a avut o mare problemă în ultima perioadă, din pricina impresiei că s-a topit în PSD".

"Îi ajută (pe cei de la UNPR – n.r.), pentru că ei erau în două conuri de umbră: erau în conul de umbră generat de problemele preşedintelui partidului şi într-un alt con de umbră care însemna topirea în PSD. Faptul că se pot individualiza din nou este un lucru care îi ajută", a încheiat consultantul politic Cozmin Guşă.