MENIU

Cozmin Guşă, despre decizia Germaniei de a închide frontiera: Este într-o poziţie delicată

<p>Cozmin Guşă: Discursul preşedintelui, un mesaj critic. Ponta este inconştient</p>

Cozmin Guşă a declarat la Realitatea Tv, că Germania este într- poziţie delicată, după ce a anunşat iniţial că va primi un număr record de imigranţi, iar ieri a decis să îşi închidă graniţa cu Austria, pentru a bloca fluxul de imigranţi.

Consultantul politic a mai afirmat că în cadrul JAI trebuie găsită o soluţie prin care să se rezolve problema închiderii graniţei Germaniei cu Austria, pentru că altfel, şi Europa, dar şi ţările care nu sunt în Schengen vor avea mari probleme:

"Germania e intr-o poziţie delicată. Să ne amintim că acum doi ani de zile, chiar râdeam amar cu nişte prieteni de la Bruxelles, aseară, că Germania cerea amprentarea românilor care ajung acolo, iar dintr-o dată, să fie foarte bucuroşi că primesc sute de mii de sirieni imigranţi, ca apoi, ieri, să închidă frontiera cu Austria.. Aste este o problemă care trebuie rezolvată azi sau măcar să se creeze un cadru de rezolvare a acestei probleme, pentru că altfel Europa, şi noi care nu suntem în Schengen vom avea mari probleme".

Guşă a mai reiterat că nu este de joacă cu această criză şi a punctat că de fapt, solidaritatea UE faţă de imigranţi clamată şi de Juker, se resimte doar la masa celor bogaţi, masă la care România nu este:

"Sper ca la finalul zilei să fim mai bine poziţionaţi. Cu o asemenea criză nu te joci. Înteleg poziţia lui Junker, când vine vorba de cote obligatorii, doreşte să impună principiul solidarităţii. Numai că noi nu am simţit-o, pentru că masa UE este a bogaţilor. Este o masă de negociere. Când te duci cu un mandat, îl pui pe masă şi în baza lui se trage o concluzie de coducere a negocierilor li se trece la o nouă rundă în care alţii vin cu propuneri pentru cei care par minoriotari. Avantajul lui Gabriel Oprea este că sigur îşi va îndeplini mandatul şi se va consulta cu instituţiile statului. Nu vreau să mî gândesc ce era dacă la acestă masă să fi fost Titus Corlăţean, ce s-ar fi întâmplat", a mai explicat Guşă.