MENIU

Cozmin Guşă: Democraţia reprezentativă este pusă în pericol de către PSD

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit, la Realitatea TV, despre Congresul PSD şi despre faptul că în România democraţia reprezentativă este pusă în pericol.

"Congresul PSD este un eveniment marcant şi sper să fie în dezbaterea mass-media în aceste zile pentru că acest extraordinar deficit de democraţie internă în PSD marchează, de fapt, deficitul de democraţie în România. Pentru că atunci când organizaţia reprezentativă, partidul politic care conduce guvernarea, are o asemenea problemă, este evident că democraţia reprezentativă este pusă în pericol. Iar ceea ce se întâmplă în PSD, în acest moment, nu trebuie lăsat nepenalizat. Am observat fel de fel de consultanţi, analişti care iau această luptă ca şi cum ar fi o trântă. Nu este o trântă. Un partid politic, parlamentar, este garantul democraţiei reprezentative şi trebuie să dea exemplu prin alegerile interne. Însă acest fapt nu se întâmplă. De ce? Pentru că nişte oameni care s-au obişnuit să îşi facă o marotă legată de dictatura justiţiei se folosesc de aceste lucruri ca să aibă un pretext să nu respecte democraţia internă. Şi astfel poate să cadă victimă un Nicu Bănicioiu, care vrea să contracandideze pe doamna Imunoglobină", a spus acesta.

Consultantul politic a mai explicat că atunci când oamenii sunt atât de slabi pregătiţi în şcoală confundă hemoglobina cu imunoglobulina, pentru că au amintiri vagi despre ceea ce au învăţat. "Trebuie să ne dăm seama cât de complicat este să citească o notă din sedinţa de Guvern în care se iau decizii mari legat de economia României. Asta este prima problemă legată de democraţia internă a partidelor şi este una foarte gravă", a mai spus acesta.

Cozmin Guşă a precizat că a doua problemă este legată de mass-media.

"Mass-media din România, din nefericire, a căzut. Nu mai este Clubul Român de Presă, există patroni cu probleme penale care îşi folosesc televiziunile drept scut împotriva problemelor lor. Realitatea TV nu face parte din această categorie, eu nu sunt penal, iar partenerul meu, chiar dacă a ispăşit o pedeapsă care nu are legătură cu Realitatea TV sau cu activitatea lui aici, la Realitaeta TV nu s-a văzut nicio ofensivă împotriva DNA sau împotriva statului de drept, nici împotriva altor elemente de justiţie, ceea ce este un lucru de remarcat. Nu aşteptăm coroniţă, dar aşteptăm corectitudine", a completat consultantul politic.

Conform acestuia, ceea ce este de remarcat are legătură cu acele fonduri absconse de PR pe care unul ca Liviu Dragnea le foloseşte pentru a cumpăra direct benevolenţa unor site-uri de ştiri cu trafic mare care nu supun regulilor CNA-ului, pentru că acolo deja a rezolvat problema. Pe lângă democraţia internă, aceşti bani negri împrăştiaţi de către oameni interesaţi, cum ar fi Liviu Dragnea, reprezintă elemente care ne creează imaginea unei foarfece prin care democraţia şi opinia liberă ar putea să fie tăiate", a explicat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai afirmat că se va uita foarte atent la Congresul PSD pentru ca să vedem "cât de mult a decăzut România. "Şi apoi vom putea, de duminică încolo, să tragem concluziile privind cine este cu adevărat responsabil, să vedem dacă partenerul strategic a dictat sau altcineva şi-a asumat aceste lucruri în numele partenerului strategic, legate de dispariţia leadership-ului din România, de fel de fel de lucruri care ne fac să fim o naţiune în genunchi", a încheiat Cozmin Guşă.

Mai multe articole despre:
PSD Cozmin Guşă Liviu Dragnea Congres PSD