MENIU

Cozmin Guşă: Cu VICTOR PONTA se petrec LUCRURI GRAVE. E manipulat!

Cozmin Guşă: Cu VICTOR PONTA se petrec LUCRURI GRAVE. E manipulat! / Foto: MEDIAFAX

Într-o Românie măcinată de drame personale grave, Victor Ponta, un "om tânăr în care românii şi-au pus speranţă", se gândeşte numai numai la manipulări şi răzbunări. "Cu Ponta se petrec lucruri grave", spune consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"Sunt foarte îngrijorat despre soarta politicului din România care azi, vrem nu vrem, e coordonat de Ponta. Traian Băsescu e în ultimul an de mandat, va pleca. Cum? Treaba lui. Dar ne gândim la acest om tânăr în care românii şi-au pus speranţă şi care e atât de cinic încât în cazul unor drame personale mai grave (ca accidentul aviatic din Apuseni, n.r.) se gândeşte doar la imagine, se gândeşte cum ne manipulează cu sondaje şi cum se răzbună pe unii care nu tac. Cred că trebuie să fim îngrijoraţi, dar, mai mult decât atât, eu sunt îngrijorat de altceva: că oameni din jurul său, care ar avea capabilitatea fie să-l aducă la ordine, fie să-l reprime politic, nu reacţionează şi-l folosesc", a spus consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere".

În prezent, Victor Ponta este folosit de anumiţi oameni care-şi trag avantaje economice sau de putere şi care, dintr-un motiv sau altul, refuză să reacţioneze fie "aducându-l la ordine, fie reprimându-l politic".

"Acest băiat, Victor Ponta, că n-a devenit bărbat, din nefericire, e folosit, este manipulat de nişte oameni care-şi trag avantaje de putere sau economice, iar asta mă sperie mai mult decât atitudinea sa puternic obsedată de imagine, "iresponsabilul vesel", citându-l pe Ion Cristoiu. Mai vinovaţi decât Victor Ponta astăzi sunt cei care-l folosesc pe acest disperat de putere, de poziţia de prim ministru, de preşedinte de partid, şi nu reacţionează sau aducându-l la ordine, sau reprimându-l politic, adică schimbându-l. Pentru mine, determinant ar fi ca aceşti oameni să reacţioneze ca eu să pot să-mi recapăt speranţa că acest stat poate să fie reechilibrat. Acest stat e puternic dezechilibrat azi, în condiţiile în care în jurul nostru se întâmplă lucruri foarte grave. Şi ce facem? Ne prefacem că nu vedem că un premier a derapat? A derapat, hai să facem ceva cu acest premier! De la cine aşteptăm noi? De la baronii PSD pe care-i paşte puşcăria nu putem aştepta nimic. Ei sunt bucuroşi că un Ponta pe care-l pot şantaja şi să-l condiţioneze şi nu doresc să reacţioneze în niciun fel. Aşteptăm de la baronii PSD să facă treburi bune? Nu. Dar aşteptăm de la alţi oameni care nu sunt şantajabili şi care sunt acolo responsabili. Vorbesc despre oamenii din statul român care ştiu cu precizie ce se întâmplă cu Ponta astăzi", spune Guşă.

"Cu Victor Ponta se petrec lucruri grave. Minte în serie pentru că disperat. Şi-a adus partenerul politic, pe Crin Antonescu, într-o situaţie de exasperare, din această disperare, şi o remanenţă a minciunii care a marcat relaţia lor. În statul român se iau decizii azi în acest fel de către acest domn. Cine mă apără pe mine, contribuabilul, împotriva acestui derapaj care lasă urme în administrarea României de zi cu zi?", încheie consultantul politic.