MENIU

COZMIN GUŞĂ: Ponta cere demisia lui Băsescu cu satisfacţie. Pune paie pe foc, e iresponsabil!

COZMIN GUŞĂ: Ponta cere demisia lui Băsescu cu satisfacţie. Pune paie pe foc, e iresponsabil! / Foto: MEDIAFAX

Cerând demisia lui Traian Băsescu, Victor Ponta nu face altceva decât să pună paie pe foc. Premierul dă dovadă, astfel, că nu-şi doreşte rezolvarea unor probleme, ci vrea să le încurce şi mai rău. Aprecierile au fost făcute de Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"Sunt declaraţiile unui om care, în loc să-şi dorească rezolvarea unor probleme, doreşte să le încurce mai mult şi foloseşte orice prilej pentru spectacol mediatic", a spus consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

În opinia sa, aceste discuţii ar trebui să se poarte, mai întâi, la nivelul instituţiilor statului, şi abia apoi, în cazul în care faptele ar fi lămurite, prin poziţii oficiale, să se ajungă la astfel de cereri de demisie.

"Nu se ştie, poate că la finalul unor cercetări aprofundate, inclusiv asemenea cereri de demisie pe care Ponta le face din vârful buzelor, cu vădită satisfacţie, ar putea să fie reclamate... Dar nu prin gura unui prim-ministru care nici măcar nu-şi mai respectă statutul vechi de purtător de cuvânt, ci, eventual, prin gura unui premier care ar fi responsabil şi s-ar sfătui cu factorii de decizie", explică Guşă.

Faptul că între Mircea Băsescu şi interlopul Sandu Anghel ar fi existat anumite relaţii de prietenie sau de rudenie nu reclamă ca un premier dintr-o ţară ca România "să sară pe microfon la prima oră a dimineţii şi, hodoronc-tronc, să ceară demisia preşedintelui", mai spune Guşă.

"Preşedintele se află într-o situaţie dificilă. Orice om cu scaun la cap ar fi făcut altceva: ar fi dat un telefon în calitatea sa de premier, l-ar fi invitat la o discuţie, împreună cu alţii, de văzut ce e de făcut şi dacă e afectată credibilitatea instituţiei prezidenţiale... Aşa ar fi făcut un premier responsabil, dar, din păcate, Ponta nu se poate califica pentru această caracterizare, punând paie pe foc într-un lucru incomod, complicat, evident de manageriat de către statul român, de către instituţiile abilitate. Nu sari ca Nae din baie la 10 dimineaţa fără să ştii, fără să te consulţi cu nimeni, fără să fi văzut probe, fără să fi discutat cu procurorul general şi ceri demisia! Aşa ceva nu se face!", a conchis Guşă.

MIRCEA BĂSESCU, acuzat de ŞANTAJ. PONTA cere DEMISIA lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi dimineaţă, că justiţia dă, în acest moment, "adevăratul test al independenţei", prin cazul fratelui preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, acuzat de şantaj. În opinia liderului PSD, şeful statului ar trebui să-şi dea demisia.