MENIU

Cozmin Guşă: Cea mai mare vulnerabiliatea a ţării este Victor Ponta. Relaţia cu SUA este în pericol

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat în cadrul emisiunii Realitatea TV, Jocuri de Putere, că cea mai mare vulnerabilitatea a României nu mai este atacul la justiţie, ci situaţia în care se află primul ministru Victor Ponta. 

"În audierile pentru ambasadorul nominalizat al SUA pentru postul de la Bucureşti a fost analizată şi problema legată de Victor Ponta. Cea mai mare vulnerabilitatea nu este atacul la justiţie, care al slăbit, ci starea premierul şi a partidului de guvernare", a afirmat Cozmin Gusă.

Conform acestuia, dacă ar fi vorbit oficial ar fi generat o problemă privind relaţiile interstatale dintre România şi Statele Unite.

"Cum poate să se bazeze un partener pe o ţară care este condusă de un asemenea personaj", a continuat consultantul politic, explicând că orice zi în plus la guvernare a lui Victor Ponta reprezentet un atentat împotriva statului român.

Acesta este un lucru care trebuie să ne pună pe gânduri, mai ales că suntem încojuraţi de state dezbinate. "Relaţia de neîncredere prin menţinerea lui Victor Ponta nu va rămâne fără consecinţe, mai ales că ţara noastră are un singur partener strategic: Statele Unite", a precizat Cozmin Gusă, detaliând că relaţia cu statele Uniunii Europene este una precară şi că jocul Germaniei nu ţine cont de nevoile ţării noastre.

"Avem un singur pilon de stabilitatea. Cine trebuie să se sesizeze ca sa terminan cu această mare problemă de stabiliateta?", a încheiat consultantul politic.

Hans G. Klemm, ambasadorul nominalizat al SUA pentru postul de la Bucureşti, a fost audiat miercuri în Comisia de Politică Externă a Senatului american.