MENIU

Cozmin Guşă: „Arestarea lui Sorin Oprescu este încă o lovitură pentru Victor Ponta”

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat la Realitatea TV că „arestarea lui Sorin Oprescu este încă o lovitură pentru Victor Ponta”.

„Din punct de vedere politic, lovitura cea mai mare o încasează Victor Ponta. În plan politic este o lovitură pentru PSD”, a comentat Cozmin Guşă, adăugând că „nimeni nu s-a îndoit că Sorin Oprescu a făcut politica PSD la primărie”, iar că „Sorin Oprescu a fost protejatul lui Victor Ponta”.

În ceea ce priveşte explicaţia pe care avocaţii primarului Capitalei au oferit-o în această dimineaţă, aceea că cei 25.000 de euro primiţi de Oprescu ar fi reprezentat, de fapt, un împrumut pentru plata unor taxe, Cozmin Guşă a catalogat-o ca fiind doar „o glumă proastă de duminică dimineaţa”.

„Se va ajunge la multe alte relaţii faţă de această sumă şi această situaţie. Asta e ce au putut să facă avocaţii de dimineaţă... să vină cu o explicaţie pe care nici copiii nu ar putea să o creadă”, a afirmat el. „Treaba cu 25.000 de euro mulţi o vor considera o glumă. Nimeni nu crede că Sorin Oprescu ar fi luat mită doar la acest nivel. (...) Nu s-a discutat încă despre anvergura şpăgilor de la Primăria Generală a Capitalei”, a continuat consultantul politic.

Totodată, Guşă a declarat că „arestarea primarului general al Capitalei ar trebuie să fie un lucru extraordinar de special numai datorită faptului că s-a vorbit despre acest lucru de foarte mult timp”.

El a mai amintit că integritatea lui Oprescu a fost pusă la îndoială încă din anul 2008, când acesta din urmă a fost contracandidatul său la Primăria Generală a Capitalei.

„Îmi pare rău să constat că am avut dreptate. În 2008, când am fost contracandidatul lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, am avertizat că efectul va însemna o devalizare a bugetului Bucureştiului. Din păcate s-a confirmat. De acest lucru sunt responsabili oamenii politici, care nu au găsit ceva mai bun de făcut decât să îl recomande. Bucureştenii, în naivitatea lor, au crezut că om care ia şpagă ca medic poate fi bun ca primar… (..) Ce trebuie să conştientizeze fiecare este că aceşti oameni oameni sunt fie expresia votului pe care bucureştenii l-au dat, fie a faptului că lumea nu mai doreşte să meargă la vot”, a mai spus Guşă.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători.

Procurorii DNA fac, duminică, percheziţii în mai multe locuri din Bucureşti şi judeţele Bacău, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv la Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi la Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", în dosarul în care a fost reţinut primarul Sorin Oprescu.