MENIU

Cozmin Gușă: Klaus Iohannis trebuie să prezinte un proiect de relevanță pentru marile puteri

Consultatul politic Cozmin Gușă a precizat, vineri, la Realitatea TV, că președintele Klaus Iohannis ar putea profita de faptul că nu mai este legat în prezent de niciun partid politic, pentru a construi un proiect intern cu relevanță pentru marile puteri ale lumii. Astfel, spune el, și-ar putea menține statutul pe care și l-a dobândit pe plan internațional în ultima perioadă. 

”Klaus Iohannis, în mod paradoxal, are o fereastră de oportunitate pentru că nu mai este agățat de vreun partid și liberalii s-au făcut harcea parcea și nu se mai poate baza pe ei. În baza acestui fapt, el ar putea să reconstruiască ceva că are avantaje, având în vedere ascendența lui personală și profesională și poate să-l transforme într-un joc cu o singură condiție: ca România să enunțe un proiect. El trebuie să prezinte, nu extern, ci intern, un proiect de relevanță pentru marile puteri.”, a precizat consultantul politic. 

Cozmin Gușă a mai adăugat că vizita președintelui Iohannis în Statele Unite ale Americii a venit într-un moment oportun pentru șeful statului și acest lucru l-a poziționat într-un loc favorabil în ceea ce privește relațiile cu marile puteri ale lumii. "Pentru România, un moment critic în care a devenit interesantă, cu o creștere economică nefructificabilă pentru națiune, dar dacă nu vine cu un proiect, fereastra noastră de oportunitate va trece (...) Asta nu ține foarte mult, dacă nu ai un proiect național de relevanță internațională geopolitică", a completat acesta. 

”În marasmul ăsta social din România un om care are aptitudini intelectuale sectoriale, el nu se mai activează singur, pentru că atunci când te activezi, vin alți șapte și-ți trag câte o flegmă. Oamenii ăștia cu relevanță, ei trebuie să fie chemați într-un proiect unde să le fie clar că se va întâmpla ceva și nu vor avea necazuri.”, a explicat Gușă.

Consultantul politic a precizat că în România cetățenii sunt îndobitociți din punct de vedere politic chiar de către mass media. "Pentru faptul că mass media au decăzut atât de mult și nu mai poate fi finanțată corespunzător și este finanțată doar pentru a reprezenta interese, cetățenii nu mai au cum să înțeleagă, s-au îndobitocit din punct de vedere politic. De aia națiunea e tristă, că și-au dat seama că au greșit".

George Soros, o falangă a serviciilor secrete din SUA sau Israel

În cadrul emisiunii Realitatea Românească, Cozmin Gușă a precizat că isteria aceasta cu George Soros este o minciună și nu el reprezintă, de fapt, puterea, ci este doar o marionetă a altora. 

"Mă uitam la isteria cu Soros, toată lumea îl face un mega personaj foarte puternic. Asta e o mare minciună. Acest bătrânel n-ar fi putut să reziste atâta timp, n-ar fi putut să dea lovitura lirei sterline dacă nu ar fi reprezentat o falangă a serviciilor secrete din SUA sau Israel. Personificarea asta că George Soros este exponentul unora, dar nu el reprezintă forța, iar câștigurile financiare pe care le-a avut și le-a împărțit în ONG-uri, unele cu scopuri bune, altele cu scopuri ascunse, ele au fost făcute după program, nu după imaginația lui. În spate sunt structuri de stat care au executat diverse operațiuni de greblat banii de la populație și folosit după dictare sau în interes personal. Oamenii nu trebuie să fie naivi și să creadă că acești oameni chiar au forță. Acești oameni îndeplinesc niște misiuni, sunt păpușile cuiva", a subliniat Gușă.

Consultantul politic a mai precizat că s-a dorit un proiect cu România în perioada mandatelor lui Băsescu, însă nu a fost un proiect al SUA, ci mai degrabă a unor oameni cu interese în România. 

"Macovei a ajuns Ministrul Justiției nu că a vrut Băsescu, ci pentru că a vrut Soros, pentru că s-a dorit un proiect cu România. Proiectul cu România e atât de schiop după mandatele lui Băsescu, pentru că nu a fost un proiect american, a fost un proiect al unor oameni americani. SUA dacă chiar aveau un proiect major cu România, eram astăzi ca soarele de pe cer. Nu a fost așa. Au fost niște oameni care au venit aici, au împușcat francul, leul, dolarul, euro, iar politicienii noștri au fost atât de nevolnici, încât au acceptat toate acele strategii personale ale unora. Pentru că, fiind vinovați, le-a fost frică de soarta personală. Așa s-a întâmplat și cu Ion Iliescu și cu Emil Constantinescu, iar la Băsescu a fost apogeul", a transmis Gușă. 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Klaus Iohannis