MENIU

Cozmin Gușă: Băsescu este ca o divă pensionară care încearcă să seducă pe cine mai poate să seducă!

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a comentat, joi seară, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, atacurile lansate de fostul șef de stat, Traian Băsescu, la adresa presei, și respectiv, la adresa postului Realitatea TV și realizatorului emisiunii "Jocuri de Putere", Rareș Bogdan.

"Fițele astea pe care le face, mimarea acestor presiuni din partea justiției pe niște cauze semi-inventate sau fără obiect îl arată extrem de disperat în a reveni în atenția publică. Asta e cam ca la o divă pensionară și frustrată de faptul că a ajuns pensionară și care încearcă să mai seducă pe cine mai poate să seducă. Asta este partea colorată, că tot îi place lui Traian Băsescu să discute colarat. Dacă el ar fi vrut să fie serios, ar fi făcut două lucruri: ar fi acceptat să vină să își analizeze mandatele, acele mandate pe care și le apără și care au fost niște mandate extrem de perdante pentru România, niște treburi aleatorii pe care le-a făcut, și așa cum analizam aseară, în emisiunea lui Rareș Bogdan, pe care îl urăște de-a dreptul, mai ales pe relația cu partenerul strategic, respectiv Statele Unite ale Americii, administrate extrem de prost, în dezavantajul României și în total dezinteres național.

Ca să îi fie clar domnului Băsescu ce a făcut în mandatele sale, pe care nu dorește să le analizeze. Atunci când s-a pus problema să le analizeze, a trecut la jigniri, l-a înjurat pe Tavi Hoandră, în direct, la Realitatea, unde a fost găzduit, fără obligații și fără fel de fel de răsplate din partea domnului Băsescu, așa cum este obișnuit dânsul; l-a înjurat pe Rareș Bogdan și m-a jignit și pe mine", a declarat Cozmin Gușă.

În acest context, consultantul politic a punctat faptul că Traian Băsescu "uită să vorbească despre apropiații lui, care au fost rând pe rând arestați, pe o cazuistică care ține de dânsul, care au fost rând pe rând condamnați, care sunt, astăzi, anchetați".

"A doua parte care ar fi trebuit să îi dea de gândit era legată de oamenii din jurul lui. Îi place foarte mult să vorbească de oameni condamnați, de patroni de presă condamnați și îi alege selectiv, să mai aibă acces la unul-doi sau trei care nu au fost, încă, condamnați de către sistemul pe care dânsul l-a pus în funcțiune. A făcut bine sau a făcut rău, istoria va spune. Dar vorbind despre acești patroni sau finanțatori, neavând o bază, uită să vorbească despre apropiații lui, care au fost rând pe rând arestați, pe o cazuistică care ține de dânsul, care au fost rând pe rând condamnați, care sunt, astăzi, anchetați pentru că toată această floră și faună, care au devalizat bugetele României, au crescut în mandatele sale, lângă dânsul", a mai spus consultantul politic. 

Astfel, în viziunea sa, "felul în care Traian Băsescu dorește să abată atenția, să vorbească despre patronii de presă, în acest moment, e unul declasant pentru el".

Consultantul politic a evocat și principalele "probleme" din cauza cărora fostul șef de stat a adoptat această atitudine agresivă, atât cu privire la persoana sa, cât și în ceea ce privește postul Realitatea TV:

"Legat de persoana mea sau de Realitatea, Traian Băsescu are următoarele probleme: Traian Băsescu mi-e dator pentru mandatul său de președinte, din 2004, nu ar fi ajuns președinte niciodată fără ajutorul meu și, în loc să îmi mulțumească vreodată, public sau personal, pentru că am făcut asta în favoarea sa, a ales să mă elimine, în 2005, pentru că eram incomod în condițiile în care Partidul Democrat mă dorea președinte; Traian Băsescu mă urăște pentru că, în 2009, când am dorit să îmi recuperez greșeala de a-l fi ajutat să ajungă președinte, fiind strategul lui Mircea Geoană, singurul care nu a trădat, pentru că altfel triunghiul Hrebenciuc-Dragnea-Ponta, șef de campanie, șef de campanie, respectiv purtător de cuvânt l-au trădat pe Mircea Geoană, eu nu am acceptat lucrul ăsta și, în România, am câștigat împotriva lui Traian Băsescu, din poziția mea de strateg, cu 70.000 de voturi în avantaj.

Dacă nu era Titus Corlățean, păzitorul voturilor PSD, Geoană din diaspora, probabil că Geoană ar fi fost președinte, în 2009. De bine, de rău, nu știm, dar oricum, probabil că măcar infracțiunile de la ANRMAP nu s-ar fi petrecut în al doilea mandat al lui Băsescu, dacă nu ar fi fost Băsescu și era Geoană, pentru că era altă clientelă. Nu știu dacă Geoană ar fi fost un președinte mai bun, dar măcar era altfel de președinte și miliardele alea de la ANRMAP, despre care se vorbește, nu ar mai fi fost devalizate".

Cozmin Gușă este de părere că fostul șef de stat se află "într-o mare dilemă", în condițiile în care râvnește la publicul Realității TV, "un public de dreapta pe care l-ar dori, în acest moment, de partea sa și, atunci, preferă să atace și să jignească".

"Și încă un lucru important, lucru care este legat de Rareș Bogdan: Traian Băsescu nu poate să îl șantajeze pe Rareș Bogdan. În același timp, e într-o mare dilemă și într-o mare încurcătură pentru că jinduiește la publicul Realității, al Jocurilor de Putere sau al lui Rareș Bogdan - un public de dreapta pe care l-ar dori, în acest moment, de partea sa și, atunci, preferă să atace și să jignească în condițiile în care este o diferență specifică între Rareș Bogdan și Traian Băsescu sau între mine și Traian Băsescu sau între alții de la Realitatea și Traian Băsescu. Noi niciodată, niciunul dintre noi, nu vom purta responsabilități legate de dezavantajarea statului român sau de impotență politică din posturi de primar, președinte sau ministru", a adăugat Cozmin Gușă.

Pe de altă parte, consultantul politic subliniază faptul că zece ani de mandat Băsescu au însemnat "o clasă politică calamitată, pe care, într-un fel sau altul, a girat-o".

"Ceea ce domnul Băsescu nu va putea să deconteze la finalul vieții sale, o viață încheiată urât, după cum văd, în acest moment, pentru că el va trebui să deconteze atât impotența sa, din punct de vedere administrativ, mandatul prost de primar al Capitalei, mandatele ciudate de ministru al Transporturilor, prelungite la infinit, sau felul în care a ales să nu dezvolte România și să nu reformeze clasa politcă. Zece ani de mandat Băsescu înseamnă o clasă politică calamitată. În afara zâmbetului său, ar trebui să își asume acest lucru și să vadă ceea ce "a reușit", în acei zece ani: este această clasă politică calamitată și pe care, într-un fel sau altul, a girat-o și, repet, este o diferență specifică. La începutul mandatelor sale, erau doar baroni roșii. După mandatele sale, baronii roșii au fost și baroni portocalii și baroni galbeni, iar ăsta este un rezultat pe care nu-l poate trata cu nonșalanță sau cu un zâmbet  iliescian de jur împrejur, așa cum îi place lui să spună", a conchis consultantul politic.