MENIU

Cozmin Gușă: PSD nu mai acționează ca un partid. Nu mai există democrație internă

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a comentat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, avertismentul lansat de Șerban Nicolae în cursa pentru șefia PSD, precum și scrisoarea senatorului PSD în care îl acuză direct pe Liviu Dragnea că şi-a aranjat votul în partid în aşa fel încât să câştige competiţia.

"Înțeleg că e foarte important statutul meu de fost secret general al PSD și doriți mereu precizări legate de partidul unde am activat, dar eu o să spun un lucru cu sinceritate. Să nu se bazeze telespectatorii foarte mult pe analizele mele pentru că partidul, însă, în mod sigur nu mai e ce a fost. Dacă știam bine partidul din urmă cu zece ani și existau niște reguli, acum e evident că acolo (...) la situația creată în PSD, în aceste propuneri de candidaturi, renunțări la candidaturi, acuze de dictatură, de transparență -ceea ce am înțeles din știrile noastre că ar face Șerban Nicolae pe acolo- e evident că partidul nu mai acționează ca un partid, că Liviu Dragnea poate nu își dă seama, dar implementează în această organizare de alegeri tot superficialitatea poziției sale publice și nesiguranța legată de statutul său juridic. Bineînțeles că Liviu Dragnea știe multe lucruri pe care nu poate să le comunice colegilor de partid. Bineînțeles că într-o Românie, așa cum e ea astăzi, termenul lui de pe 28, multiplicat de un alt termen din octombrie este un lucru care poate să influențeze", a spus Cozmin Gușă. 

În viziunea sa, ultimele evenimente din cadrul PSD "ne arată un partid martelat, fără decizie".

"În mod evident, ceea ce dictează el acolo nu e conform unui posibil viitor președinte care dorește să se împrietenească cu partidul și să îl strângă în jurul său. Mai degrabă, el a făcut altceva: 1. prin aceste lucruri pe care le acuză Șerban Nicolae; 2. prin felul în care s-a exprimat de dimineață și am văzut un zâmbet carnasier din partea lui Liviu Dragnea atunci când s-a referit la 'amărâtul de Robert Negoiță'. Toate astea ne arată un partid martelat, fără decizie, un partid care, din nefericire, are guvernarea în mână și, tot din nefericire, nu poate să mai aibă o decizie normală asupra unui prim-ministru din cauza căruia ne râde toată Europa", a afirmat Cozmin Gușă. 

Mai mult, consultantul politic consideră că PSD nu mai are identitate și democrație internă de partid.

"Toate astea au un nume: degringolada din partid, lipsa intelectualilor, lipsa oamenilor de partid, inteligența de stânga, tehnocrații, aceste lucruri au dispărut de la un PSD care se revendica de la Partidul Comunist și lua și părțile bune de organizare de la Partidul Comunist. Astăzi, nu mai are identitate, nu mai are ideologie, nu mai are organizare și nu mai are o democrație internă de partid (...) În acest moment, văd doar lucruri criticabile și lucruri care ne fac foarte rău",  a adăugat consultantul politic. 

Cozmin Guşă: Victor Ponta a stigmatizat tot ce era de stigmatizat, în materie de tineret, în PSD!

 
Mai multe articole despre:
PSD Şerban Nicolae Cozmin Guşă Liviu Dragnea