MENIU

COZMIN GUȘĂ: "Nu stiu de ce nu mi s-a propus sa fiu ofiter acoperit!"

<p>Cozmin Guşă</p>

Cozmin Gușă, invitat in emisiunea JOCURI DE PUTERE, a raspuns la intrebarea adresata de moderatorul Rares Bogdan, dupa scandalul cu Robert Turcescu, daca a fost sau nu ofiter acoperit.

"S-a incercat recrutarea ca ofiter acoperit, dar nu in Romania; in Europa si peste marea cea mare. In Rusia nu sunt compatibil, nu e genul meu, sunt prea libertin.
Nu mi s-a propus, apropo de ce mai vorbea jurnalistul Moise Guran, care isi exprima regretul si frustrarea ca nu i s-a propus niciodata sa fie ofiter acoperit. Eu nu imi exprim regretul, dar sunt si eu in categoria celor care am considerat ca nu trebuie sa i se propuna asta. Nu stiu de ce nu mi s-a propus. Multi considerau ca deja a si fost. Ajungand de tanar intr-un rang polticic inalt la 30 de ani conduceam partidul in functia de secretar general, nimeni nu isi inchipuia ca am putut sa ajung in acea functie fara sa am un deja superior de ofiter acoperit, nu am avut.", a spus Gușă în exclusivitate la REALITATEA TV. 

Cozmin Gușă regretă că i-a fost retras gradul de locotent colonel

"Cand am ajuns la PSD, eram locotentent al armatei romane in rezerva, cand am plecat eram capitan si domnul Dobritou, pe care nu l-am dat in judecata deocamdata dar dupa ce trece alegerile o sa-l dau in judecata poate pentru ca a facut-o otova, mi-a luat gradul de locotent colonel pe care il meritam dupa eu, dupa ce mai mult de 10 ani nu am fost avansat. Eu tin mult la calitatea mea de ofiter in rezerva al armatei romane. Eu am servit inainte de 89 in armata romana cu dedicatie, mi-a ramas in vena chestia asta cu armata romana si cred ca meritam acel grad, iar domnul Dobriotoiu m-a incurcat cu Robert Turcescu, ca in acelasi lot mi-a luat si mie gradul si altor cateva sute care nu meritau. Acolo am fost multi care meritam gradul de locotenent colonel si el ca sa se razbune pe Gabi Oprea ne-a degradat pe toti, o sa-l dau in judecata. M-a socat ca nimeni de la Ministerul Apararii, pentru ca nu se primesc bani, asta este o recomepnsa morala, eu m-am laudat in fata copiilor mei cand am ajuns locotenent colonel, ei radeau dar pentru mine conteaza. Faptul ca am fost degradat abuziv si nimeni de la Ministerul Apararii nu a considerat ca trebuie sa faca o ancheta asupra abuzului lui Dobritoiu. Eu sunt locotenent colonel de Infanterie, conform livretului militar si eram capitan de peste 10 ani  si nu am fost avansat. Nimeni de la nivelul conducerii Ministerului Apararii nu a facut un mic demers, eu am fost facut de rusine de acest Dobritoiu. Sunt oameni care meritau gradul, nu ca Turcescu care nu a facut aramata ala e un livret militar onorific, al meu era pe puncte, asa se avanseaza in armata.", a mai spus Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă jocuri de putere ofițer acoperit