MENIU

Cozmin Gușă: Susținerea lui MRU la SIE de către Oprea, “nicio faptă nu rămâne nepedepsită”

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea TV despre organizațiile românești din diaspora care i-au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în legătură cu presiunile pe care Gabriel Oprea le-ar face asupra presei, făcându-se referire la acuzațiile aduse de Stelian Tănase, fostul director al Televiziunii Române. Cozmin Gușă a susținut că “această știre m-a făcut să mă gândesc la felul decisiv în care Oprea l-a sprijinit pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru șefia SIE”.

Referitor la acuzațiile lui Stelian Tănase, consultantul politic a declarat că acestea sunt niște invenții pentru ca fostul director al TVR să lovească în două persoane antipatice lui, respectiv Gabriel Oprea și Rareș Bogdan.

“Da, nici nu e mult de spus în legătură cu subiectul acesta. Stelian Tănase, spre rușinea lui, probabil, nu știu toate detaliile, a inventat o anumită situație pentru a lovi în doi iepuri care îi erau antipatici, Gabriel Oprea și Rareș Bogdan. O situație falsă, pe care, însă, a demontat-o Gabriel Oprea. Am văzut conferința de presă în care explica că Stelian Tănase avea nevoie de voturi în Parlament de susținere”, a spus Cozmin Gușă.

Totodată, acesta a susținut că organizațiile care i-au trimis scrisoarea lui Klaus Iohannis nu sunt demne de încredere, dat fiind faptul că, de obicei, acestea nu se înțeleg deloc.

“Ce rămâne, însă, este, unu, faptul că aceste organizații, care nu se înțeleg deloc între ele, fiind teleghidate de anumite forțe, inclusiv din România, au avut aceeași poziție legată de prezența lui George Maior în SUA. Mă îndoiesc de calitatea lor. Doi, aveau alte teme pentru Klaus Iohannis, de la votul prin corespondență, până la furtul votului sau prezența în fruntea PSD a lui Liviu Dragnea, pe care puteau să o reclame. Și trei, ce treabă are Statele Unite într-o problemă strict românească, care are miză falsă?”, a explicat consultantul politic.

Cozmin Gușă a spus că această știre cu scrisoare trimisă președintelui l-a făcut să se gândească la votul din Parlament în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când s-a decis numirea lui în funcția de șef al SIE, și de sprijinul pe care i l-a acordat Gabriel Oprea.

“Și am aici o viziune, când am văzut această știre, m-am gândit la felul decisiv în care Gabriel Oprea l-a sprijinit pe șeful actual al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, să ajungă în fruntea acestui serviciu prin voturile din Parlament, și m-a venit în minte o sintagmă: Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, apropo de SIE și Gabriel Oprea”, a subliniat Gușă.