MENIU

Cozmin Gușă: Principala provocare pentru Dacian Cioloș, bugetul. Trebuie să umble serios la el

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, duminică, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că principala provocare cu care se va confrunta premierul desemnat, Dacian Cioloș, este bugetul, în condițiile în care "în mare măsură probabil, el a fost alcătuit și după nevoile baronilor din campanie". În acest sens, consultantul politic a subliniat faptul că "Dacian Cioloș, dacă vrea să fie credibil, trebuie să umble serios la acest buget". 

"Partidele s-au învățat, în an electoral, să trăiască din bugetele alocate pe care le folosesc parțial pentru campanie. Principala așteptare de la Guvernul Cioloș e să blocheze acest gen de cheltuială. Marea problemă a bugetului la care s-a referit și Dacian Cioloș este că, în mare măsură probabil, el a fost alcătuit și după nevoile baronilor din campanie. Știu bine cum se alcătuiesc aceste bugete, le studiez de atâta timp și le critic de cel puțin 20 de ani, în viața publică românească. Dacian Cioloș, dacă vrea să fie credibil, trebuie să umble serios la acest buget și alocări în zona care e suspectă că ar însemna buget alocat din care să se extragă bani de campanie pentru baroni", a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic a vorbit și despre pericolul existent în ceea ce îi privește pe miniștri, dar și despre greșeala pe care aceștia ar putea să o facă.

"Marele avertisment al partidelor este dat tocmai de această lista echilibrată. Marele pericol pentru miniștri, înafară de cei cu experiență, e să nu fie în stare să se bată cu armata parlamentară a baronilor, să li se facă teamă de presiuni la care vor fi supuși. Marea greșeală ar putea să fie legată de lipsa de transparență și de a părăsi zona de comunicare publică, legătura cu mass-media și societatea civilă, elemente care au făcut posibil ca ei să își asume acest rol de slujitori ai statului român din funcția de ministru, care e onorantă și marea dezamăgire ar fi, la care nu mă aștept, ca Dacian Cioloș să nu fie atent la aceste lucruri. Dacian Cioloș este sigur pe sine, cu experiență, sprijinit în mod clar și explicit de Klaus Iohannis, împreună cu care va administra atât succesul, cât și posibilul insucces", a adăugat consultantul politic.

Cu toate acestea, Cozmin Gușă consideră că "acest guvern poate să fie restartarea normalității în viața politică a României".

"Concluzia pozitivă: să ne uităm în urmă cu zece zile și să ne închipuim armata clientelară de miniștri a lui Victor Ponta și pe Victor Ponta însuși, plus controlul politic al unui Victor Ponta speriat și lipsit de încredere din partea inclusiv a partidului său și ne uităm, astăzi, la un prim-ministru modest, precis, competent cu un Guvern din oameni neafiliați poltic. Ar putea fi un nou început. Îmi permit să spun că acest guvern poate să fie restartarea normalității în viața politică a României", a conchis Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
buget Cozmin Guşă campanie electorală