MENIU

Cozmin Gușă: Legenda cu Monica Macovei -creatoarea DNA-nu are nici macăr un sâmbure de adevăr

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Perfect Imperfect, că ”legenda cu Monica Macovei -creatoarea DNA- este o legendă care nu are nici macăr un sâmbure de adevăr”, în contextul în care, consultantul politic el însuși ”a anunțat public înființarea instituției, în urma unei ședințe PSD și ca o cerință a Comisiei Europene”, instituție care este, de fapt, ”o creație a Guvernului Adrian Năstase”.

”Pot sa vorbesc despre Monica Macovei, pentru că sunt autorul propunerii ca ea să fie ministrul Justiției, în Guvernul Tăriceanu, de după ce Traian Băsescu a mai fost ales președinte și personal m-am ocupat, în calitatea mea de lider de grup, ca să fie treinuită să treacă peste testul comisiilor. Doi la mână: legenda cu Monica Macovei -creatoarea DNA este o legendă care nu are nici macăr un sâmbure de adevăr. PNA a fost anunțat public, de către mine, de la Sinaia, în urma unei ședințe PSD și ca o cerință a Comisiei Europene și propunere pe care eu am prezentat-o public, tot atunci, am disecat-o în delegația permanentă, pe baza unui material pus la punct de către tânărul membru de partid, Victor Ponta. De atunci, DNA este o creație a Guvernului Adrian Năstase, anunțată și periată putin de către mine, dar materialul de bază a fost pregătit de către Victor Ponta”, a declarat Cozmin Gușă.

Pe de altă parte, consultantul politic afirmă că ”avem această problemă, cu o clasă politică în colaps, condusă de către niște oameni total nerecomandați”, referindu-se atât la vârfuri, cât și la nivelul grupelor care decid.

”E clar că, la noi, clasa politică cade în colaps. Alte instituții încearcă să țină volanul unei democrații ciudate, care este foarte băgată în seamă, în condițiile de război geopolitic total, cu ingrediente geoeconomice, mă refer la ceea ce se întâmplă la aceasta graniță, care astăzi e pe Prut, mâine poate să fie pe Nistru. Există două candidaturi: o candidatură care readuce, într-o mare măsură, influența politicului, care este în colpaps, asupra instituțiilor statului, mă refer la candidatura lui Ponta și ne întrebăm cât de periculos este că asemenea oameni politici, de tipul cuplului Hrebenciuc-Șova să vină să manipuleze totul și CCR, dacă vă uitați, astăzi, este majoritar pesedistă. Astăzi, 7 la 2 se votează cu cei care au fost membri PSD. Aveam această problemă, cu o clasă politică în colaps, condusă de către niște oameni total nerecomandați, și nu vorbesc neapărat de vârfuri, vorbesc de grupele care decid și este o altă candidatură, în zona primelor două locuri din sondaje, a lui Iohannis, care nu sugerează că acest politic ar mai conta, acest politic colapsat ar mai conta atât de mult și sugerează că instituțiile statului, de la servicii secrete până la procurori, ar prelua inițiativa și puterea. Practic, între aceste două blocuri, noi stăm să ne gândim ce să facem (...) Problema este că această minunată minciună, care e democrația, se hrănește cu reprezentanții poporului, cei din serviciile secrete sau de la Parchet nu sunt aleși de către nimeni. Nu se exercită puterea poporului prin cei din servicii secrete”, a mai spus Cozmin Gușă.