MENIU

Dan Andronic: Cozmin Gușă, întâlnire cu Rareș Bogdan pentru clarificarea conflictului

Jurnalistul Dan Andronic a declarant, la emisiunea Jocuri de Putere, că în această seară Cozmin Gușă și Rareș Bogdan se vor întâlni pentru a clarifica situația conflictuală apărută luni.

"Îi cunosc foarte bine pe cei doi, am avut relații bune și cu Cozmin și cu Rareș. În seara asta va avea loc o intâlnire între cei doi, la ora 21:30 unde sper să se lămurească problema apărută luni". 

"Sper ca Rareș să înțeleagă și să facă acel gest, adică să-și ceară scuze. E o copilărie ce s-a întâmplat, e foarte mult orgoliu! Gazetăria este o meserie de orgoliu. În anii ‘90 se câștiga foarte mult din presă, cu mult peste cei de la stat. Se câștigau bani, dar nu aveam timp să-i cheltuim" .

Lucrurile se pot termina foarte simplu, susține Dan Andronic. Am greșit, îmi pare rău! E ca în familie. Trebuie să existe unul, primul, care să spună - “am greșit”.

Jurnalistul este convins că Rareș Bogdan nu va face un alt pas decât  acela de a-și cere scuze. Asta i s-a cerut și asta va face. Mie, Cozmin Gușă mi s-a părut sigur pe poziții în legătură cu scoaterea de pe post a lui Oreste. Sunt sigur că a avut un motiv serios pentru suspendarea lui.

"Când escaladezi un conflict public, ai două variante: ori vii, ori pleci. Meseria de gazetar presupune și smerenie. Sunt zeci de mii de oameni care se uită la TV și cred în tie. Nu poți să te prezinți așa.

Degeaba faci audiență două ore, dacă în rest faci zero. O televiziune nu stă într-un singur om. Evident, el face diferența, dar nu muncește de unul singur, ci are o întreagă echipă în spatele său", a mai spus Dan Andronic.