MENIU

Cozmin Gușă îl acuza pe Băsescu că închină PD-ul Securității și Moscovei

<p>Cozmin Gușă</p>

Consultantul politic Cozmin Gușă a povestit, pentru Evenimentul zilei, cum s-a desfășurat prima sa confruntare televizată cu Traian Băsescu, confruntare ce a avut loc în 2002. 

Potrivit lui Gușă, amintirea a fost provocată de revederea, pe Youtube, a unei emisiuni din 2002, de la Antena 1, moderată de Marius Tucă.

"Inițial, Tucă îi invitase în studio pe Octavian Paler și Cozmin Gușă, pe atunci secretar general al PSD. „Povestea din spatele acestei emisiuni este destul de simpatică. Eu îl atacasem pe Traian Băsescu după fuziunea dintre PD și PNR, partidul lui Virgil Măgureanu. L-am acuzat pe Băsescu că își lipește eticheta de securist, prin preluarea partidlui lui Măgureanu. În plus, susțineam că PD va vira spre Moscova, știută fiind apropierea lui Măgureanu de Rusia. Declarațiile mele au provocat o nervozitate maximă”, a spus Gușă, care a mărturisit că PSD îi dăduse sarcina să îl atace pe Traian Băsescu, pe atunci primar general al Capitalei. „L-am scos pe Adrian Năstase din confruntare, fiindcă nu făcea față”, a arătat acționarul Realității Tv.

Cozmin Gușă a mai povestit cum, în plină emisiune „Marius Tucă Show”, Băsescu a venit la sediul Antenei 1, cerând să fie primit în platou. Tucă a fost de acord. La pauza publicitară următoare, în emisiune s-a autoinvitat și ministrul Industriei, Dan Ioan Popescu. Gușă a susținut că toți aceștia erau înțeleși și urmau să îl atace, pentru ca, a doua zi, unii lideri ai PSD - pe care nu a dorit să-i nominalizeze - să-i reproșeze prestația televizată și să ceară demiterea sa din funcția de secretar general al partidului. „A fost prima mea întâlnire cu Traian Băsescu. Eu cred că l-am dovedit”, a susținut fostul secretar general al PSD, potrivit Evenimentul zilei.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Cozmin Guşă Realitatea Tv