MENIU

Cozmin Gușă : Ca să intre în turul doi al alegerilor prezindențiale, Antonescu depinde de Băsescu

<p>Cozmin Gușă : Ca să intre &icirc;n turul doi al alegerilor prezindețiale, Antonescu depinde de Băsescu</p>

Analistul politic Cozmin Gușă crede că în vremuri de război, alegerile din acest an vor avea trăsături aparte. Cele trei personaje politice dominante ale vieții politice din România- Traian Băsescu, Victor Ponta și Crin Antonescu- se află într-o relație de interdependență care transcende apartanența la partidele politice.

"Antonescu ca să intre în turul doi depinde de Traian Băsescu. Ponta ca sa poată să crească ca un opozant al lui Băsescu depinde de cât de tare îl va critica Băsescu" crede strategul politic.

Cozmin Guşă a vorbit și despre şansele celor doi actori politici implicaţi în jocul lui Traian Băsescu: "Mircea Geoană, care nu e încă uzat ca politician, e folosit ca o alternativă de credibilizare a lui Ponta".

"Marele atu a lui Antonescu în fața lui Ponta e să joace finala cu Ponta, finală de care lui Ponta îi e frică. Din acest motiv preocuparea principală a lui Ponta e că, dacă se poate, Crin Antonescu să nu ajungă în acea finală și din nefericire Crin are o bornă de sărit pe care și- a pus-o singur la 20% la alegerile europarlamentare".

În viziunea lui Cozmin Guşă, Klaus Iohannis ar putea fi o variantă pentru prima funcţie în stat. La fel îl vede şi pe guvernatorul BNR, despre care spune, însă, că nu va candida.