MENIU

Coordonatorul intervenției din Piața Victoriei își cere scuze public pentru violențe

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii jandarmilor din Piața Victoriei, își cere scuze public față de protestatarii din Piața Victoriei care au fost loviți pe nedrept.

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei, la protestul de vinerea trecută, a declarat, la TVR, că în zonă au fost sute de persoane violente, care acționau în planurile doi-trei, iar de această dată oamenii veniți la protest nu s-au delimitat de ele. Cazan și-a cerut scuze față de manifestanții pașnici care au avut de suferit în urma intervenției în forță a jandarmilor.

Întrebat dacă, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, ia în calcul demisia, el a spus: "Nu am luat o decizie. (...) Iau în calcul toate variantele".

Acesta a mai precizat că, acțiunea în forță s-a declanșat după ce în zona Ion Mihalache a fost descoperit un autoturism cu sticle incendiare. 

Laurențiu Cazan a susținut, totodată, că gazele folosite de jandarmi sunt omologate, folosite și în UE și achiziționate de la firme specializate. „Nu s-a folosit toată muniția pe care o aveam. (...) Această muniție nu e letală, nu prezintă niciun risc pentru populație. Nu ne-am dus acolo să facem rău oamenilor”, a spus el. 

"Nu  am avut presiune asupra mea din parte nimanui, eu am fost principalul beneficiar al informatiilor. Au fost aproximativ o mie de jandarmi care au acționat", a mai spus Laurențiu Cazan.

Coordonatorul intervenției din Piața Victoriei susține că la intervenția de la protestul din 10 august au participat aproximativ o mie de jandarmi.

Mai multe articole despre:
jandarmerie violenţe şef primul scuze public