MENIU

Contradicții și confuzie în PRO România. "Eu cu cine votez?"

Discuțiile din interiorul Pro România par să fie desprinse direct din schițele și scenetele marelui Ion Luca Caragiale. "O scrisoare pierdută" își găsește corespondent peste timp în discuțiile din interiorul Pro România. Dacă Victor Ponta dă ca sigur un aliat comun cu ALDE, ceilalți lideri importanți ai partidului par să fie în postura cetățeanului turmentat, care se întreabă mereu: "Eu cu cine votez?"

Contradicții în PRO România. Oamenii de încredere ai lui Victor Ponta nu împărtășesc aceleași opinii ca și el. Europarlamentarul Mihai Tudose, și prim-vicepreședintele partidului, Daniel Constantin, au cuvinte dure la adresa ieșirii ALDE de la guvernare. Însă Victor Ponta susține că ar fi nevoie, totuși, de un candidat comun PSD-ALDE-PRO România la prezidențiale. 

Ce-i graba asta cu alianța? Nu ieșim din spital și ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă și cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu și ALDE să se mai odihnească un pic, să-și vină în fire... ALDE are nevoie de liniște, de strângerea rândurilor și de noi alegeri” a declarat Mihai Tudose. 

Mai mult, europarlamentarul îl critică pe Călin Popescu Tăriceanu pentru că nu s-a dezis de Liviu Drgnea înainte ca acesta din urmă să ajungă la închisoare. 

O alianță cu ALDE-Pro România iese din discuție și în opinia lui Daniel Constantin.

Tăriceanu caută și înțeleg că decizia e luată să iasă de la guvernare sperând că vor face această alianță cu PRO ROMÂNIA. Indiferent ce se întâmplă, eu ca fondator al PRO ROMÂNIA nu o să fiu niciodată de acord să facem vreo combinație politică cu dl Tăriceanu. Sunt și alții care nu vor fi niciodată de acord. PRO ROMÂNIA s-au construit pentru viitor. Unii colegi vor grupuri comune. Tăriceanu este un rebut politic, au zis cetățenii la vot.

Victor Ponta spune însă altceva. Consdieră că este nevoie ca PSD, PRO România și ALDE să vină cu un candidat comun la prezidențiale, candidat care „să nu aibă ștampilă politică”.

"Eu cred în continuare că dacă vrem într-adevăr să contăm trebuie să punem un candidat comun PSD-ALDE-PRO România pe care să nu fie pusă ștampila că e PSD-ist. Nu i-am zis să se retragă și să vină Tăriceanu, dar de unde sa vina candidatul ăsta? Un candidat care să fie public de stânga, dar care să nu aibă ștampilă politică?!"

Mai multe articole despre:
alegeri PSD ALDE Pro Romania proromania