MENIU

Contestația în anulare, a lui Dan Voiculescu, se va judeca tot la Curtea de Apel București

Contestația în anulare, la pedeapsa cu zece ani de închisoare, a lui Dan Voiculescu, se va judeca tot la Curtea de Apel București, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în acest sens.Decizia ICCJ vine după ce fondatorul PC, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Rahova, a solicitat ca cererea sa de anulare, a hotărârii definitive de condamnare din dosarul ICA, să fie judecată de altă instanţă, decât Curtea de Apel.

Apărătorul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a declarat că este absolut necesar ca acea contestație, făcută împotriva pedepsei de la Curtea de Apel București, să se judece în altă parte, la o altă instanță similară, pentru că instanța care l-a condamnat, la 10 ani de închisoare cu executare, este lipsită de obiectivitate, scriu cei de la Evz.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş - la şapte ani de închisoare, prejudiciul fiind de 60 de milioane de euro. În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Mai multe pe Evz.