MENIU

Constanța, îngropată în gunoi! Dovezile implicării familiei Făgădău în gașca penală a lui Mazăre

Devalizarea bugetului local al Constanței continuă. Serviciile de salubritate și reciclare au devenit o supapă prin care au fost drenați bani publici către suveica de firme offshore construită de gruparea Radu Mazăre-Sorin Strutinsky-Nicușor Constantinescu alături de familia Martin și familia Făgădău, potrivit Realitatea TV.

Este motivul pentru care astăzi, Constanța, orașul de la malul mării care își așteaptă în curând turiștii, rămâne îngropat în gunoaie. Dezastrul și mirosurile de pe străzile constănțene duc direct la Primăria condusă de Decebal Făgădău, omul de încredere al lui Radu Mazăre, pe care acesta a făcut tot posibilul să îl lase în locul lui la Primărie, amânându-și anul trecut demisia până în ultimul moment. Vezi video aici!

Făgădău protejează în continuare contractele păguboase care ar trebui să asigure colectarea și reciclarea gunoaielor din Constanța dintr-un motiv foarte simplu, care ar trebui să atragă atenția procurorilor DNA.

Pentru că în cei aproape opt ani cât a fost mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, familia sa, mai precis soția sa, Monica Făgădău Gaitanidis, s-a conectat pas cu pas direct la grupul de interese construit de Mazăre, Constantinescu, Strutinsky.

Iar procurorii anticorupție au demonstrat în rechizitoriile întocmite cum ajungeau banii din bugetul local via aceste contracte păguboase la firmele offshore ale celor trei. 

Mai exact, Monica Făgădău Gaitanidis, soția actualului primar interimar a fost până în decembrie anul trecut director al clinicii Pozimed, beneficiara unor contracte cu Spitalul Județean Constanța.

Pozimed este controlată de firma Pozitron, al cărei acționar principal este offshore-ul cipriot Talmage Overseas cu 99,9%. Firma înregistrată în Cipru este controlată indirect de Sorin Strutinsky și este și acționar cu 50% în MM Reciclyng, alături Compania de Servicii și Consultanța SRL.

MM Reciclyng este firma care din 2007 are contract, la un preț supraevaluat, după cum arată un raport al Corpului de Control din 2015, cu Primăria pentru sortarea și reciclarea gunoaielor. Pe hârtie, pentru că în realitatea, doar o mică parte ajung la groapa de gunoi.

Odată ajunse acolo nu sunt sortate, reciclate conform contractului și activitatea se face oricum fără respectarea normelor europene de mediu, reiese din imaginile surprinse cu camera ascunsă. De precizat că serviciul de sortare, reciclare, a fost atribuit firmei MM Reciclyng, în baza unei înțelegeri ca o parte din contractul de de salubrizare cu Polaris să meargă și către firma amintită. Acționariatul firmei MM Reciclyng leagă gruparea Mazăre-Strutinsky-Constatinescu direct de Dumitru Martin, arestat de FBI pentru mituirea unui ofițer AIR Force și ale fratelui și nepotului său, Gheorghe, respectiv, deputatul PSD Eduard Martin.

De asemenea, soția primarul interimar, Monica Gaitanidis este acționar cu 5% și la SC Cardioscan SRL. Și Pozitron, și Cardioscan au contracte de zeci de milioane de euro cu Spitalul Județean Constanța.

Conform declaraţiei de avere a primarului Decebal Făgădău din 2014, soţia primarului a înregistrat venituri de la trei societăţi comerciale: SC Pozitron Medical Investigation SRL, SC Cardioscan SRL şi Ideea Contrast SRL.

La Pozimed, Pozitron și Cardioscan – o altă firmă conectată la banii publici ai Spitalului Județean, Monica Gaitanidis a făcut tandem cu Mihaela Gherasim, alt om de încredere al lui Sorin Strutinsky și prezentă în acționariatul multor firme controlate de acesta. De asemenea, Monica-Daniela Gaitanidis-Făgădău a mai deţinut şi funcţia de cenzor la SC Vancluse Invest SRL, o firmă de consultanță unde aceeași Monica Gherasim este unul dintre acționarii principali.

 

Mai multe articole despre:
Mazăre fagadau