MENIU

Consilierul lui Dragnea, audiat la DIICOT

<p>Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Inquam Photos / Octav Ganea</p>

Consilierul lui Liviu Dragnea, Paul Ionescu, a fost audiat ca martor, luni dimineaţa, la DIICOT, într-un dosare de splălare de bani şi evaziune fiscală, transmite Realitatea TV.

UPDATE: După aproximativ două ore, Paul Ionescu a părăsit sediul DIICOT. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, el a fost audiat ca martor într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală.

"Este un dosar deschis în 2017, care nu are legătură cu zona politică. Nu are nicio legătură nici cu zona parlamentară, este un dosar din viaţa mea privată, având calitatea de martor", a declarat Ionescu, la ieşirea de la audieri.

Întrebat dacă Liviu Dragnea are vreo legătură cu dosarul său, acesta a replicat: "Nu. Dosarul nu este din zona politică sau parlamentară."

UPDATE. Sursele Realitatea.net spun că nu este vorba de plângerea făcută de PNL de înaltă trădare.

Paul Ionescu a venit singur la DIICTOR, cel mai probabil fiind chemat ca martor. Acesta nu a făcut declarai.

Pe 28 iunie, procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pe marginea plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare.

Începerea anchetei înseamnă că plângerea depusă de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, întrunește condițiile prevăzute în legislația penală privind depunerea unui denunț. Pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea sunt acuzaţiile aduse de PNL în plângerea făcută la parchet.

În luna mai, liderii PNL au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, în contextul deciziilor luate de de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. După ce Parchetul general și-a declinat competența în analizarea acestor acuzații, dosarul a ajuns la DIICOT.

Mai multe articole despre:
consilier PSD DIICOT Liviu Dragnea Paul Ionescu