MENIU

CONGRES PNL. IOHANNIS este PREȘEDINTELE PNL. FUZIUNEA cu PDL,aprobată.Doi candidați la prezidențiale

CONGRESUL PNL. Crin Antonescu: Trădătorii iau ochii. Dăm fiecare bătălia vremurilor noastre
CONGRESUL PNL. Liberalii îşi aleg preşedintele şi pe cei 31 de vicepreşedinţi

CONGRES PNL. Zi importantă pentru PNL! Liberalii și-au ales preşedintele şi pe cei 31 de vicepreşedinţi, in cadrul congresului partidului. Structura de conducere a PNL a fost votată nominal, iar Secretarul general va fi propus de preşedinte şi votat luni, în şedinţa biroului permanent.

CONGRES PNL. Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul congresului liberal.
"Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luați. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt", a spus Antonescu
Anterior, Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat că decizia desemnării candidatului la prezidențiale aparține Delegației Permanente. ”Acum e vorba de nominalizare. Poate să fie un nume sau mai multe”, a afirmat Quintus.

El a precizat că dacă sunt mai multe nume înseamnă că va trebui dat un vot secret. Quintus a precizat că s-au făcut mai multe propuneri de candidat, în persoanele lui Klaus Iohannis și a lui Crin Antonescu.
Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, a pledat pentru ca la nivelul congresului să fie stabilit un singur candidat al PNL, iar decizia să nu se ia în Delegația Permanentă.
"Trebuie să avem un singur candidat. Eu nu-mi permit ca PNL să merg la PDL să-mi aleagă candidatul la președinția României. Eu vreau să mi-l aleg eu", a spus Atanasiu.

CONGRES PNL. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a anunţat că retrage Rezoluţia privind desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale şi o trimite la Delegaţia Permanentă, arătând că ultimul lucru pe care îl doreşte este o sciziune în partid.

"Dragi liberali, constat cu bucurie că suntem cea mai fericită situaţie în care poate fi un partid serios, să aibă doi candidaţi. Dacă suntem în această situaţie, cred că în acest moment este suficient să ne bucurăm. Este suficient dacă ne bucurăm că avem doi candidaţi. Nu trebuie să votăm nimic astăzi", a spus Iohannis.

El a continuat: "Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să apară o sciziune în partid. Nu mă feresc, însă, de nicio competiţie şi dacă va fi să intru în competiţie cu domnul preşedinte şi prieten Antonescu, aşa să fie, dar nu astăzi. Cred că este bine să avem înţelepciunea să vedem lucrurile bune şi să nu le stricăm, grăbindu-le", a spus preşedintele PNL.
Iohannis a anunţat că retrage Rezoluţia privind stabilirea candidatului PNL la prezidenţiale şi o trimite în Delegaţia Permanentă.

"Nu putem să permitem altcuiva să ne decidă candidatul", a spus Iohannis, precizând că va exista răgaz suficient pentru a se lua o "decizie înţeleaptă", în Delegaţia Permanentă.
În final, seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus a susținut că, "dacă cineva are nevoie să cumpere un bătrân, se pare că Klaus Iohannis nu e de vânzare".

"Avem două nominalizări, iar Delegația Permanentă va hotărî care dintre ei va fi candidatul nostru. Sunt de aceeași părere cu Klaus Iohannis", a afirmat Quintus, în concluzia dezbaterilor.

____________

CONGRES PNL . S- a votat și rezoluţia privind aderarea partidului la grupul Popularilor Europeni, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi împotrivă.

După vot, preşedintele partidului, Klaus Iohannis a arătat că rezoluţia a fost adoptată cu "largă majoritate", doar trei delegaţi fiind împotrivă.

"Constat că PNL a setat direcţiile importante pentru perioada următoare, aprobând unificarea dreptei, constând în fuziunea cu PDL şi aderarea la PPE", a spus Iohannis.

______________

CONGRES PNL. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ales astăzi în fruntea partidului de către congres, a precizat, în discursul de după anunţarea rezultatului votului, că resursele umane ale formaţiunii nu trebuie irosite, el invitând înapoi în PNL pe cei care au crezut că le va fi mai bine în afară.

"Niciodată un partid nu poate să fie prea mare şi niciodată nu trebuie să fie irosite resursele – mă refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea daţi-mi voie azi, aici, de la această tribună, să invit înapoi în partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut că le este mai bine în afara partidului", a spus Iohannis, în apluzele sălii.

"Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur că vom reuşi prin noi înşine", a adăugat Iohannis.
El a ţinut să le mulţumească celor care l-au ales şi i-au acordat votul de încredere.
"Mulţumesc mult. Mulţumesc domnului preşedinte Quintus. Mulţumesc, dragi liberali. Vă mulţumesc - este un vot copleşitor - pentru votul de încredere . Acest rezultat pentru mine este foarte emoţionant', a spus Iohannis.
El a spus că votul masiv primit este "foarte frumos".

"Am îndrăznit să vin în faţa dumneavostră să vă cer votul. Am prezentat o moţiune care cred că poate să fie câştgătoate pentru PNL dar acest vot masiv, recunosc, este foarte frumos. Mulţumesc mult", a spus Iohannis.
El a mai mulţumit şi celor care lăau încurajat să facă acest pas privind candidatura la preşedinţia PNL.

"PNL are foarte multe resurse, foarte mulţi oameni care sunt capabili să facă lucruri mari, foarte mulţi oameni deosebiţi de competenşi în domeniul lor. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi împreună să facem ce ne-am propus. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi să schimbăm România în bine", a mai spus Iohannis.

___________

CONGRES PNL. Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziția să vă confirm că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL", le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.
Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

________

CONGRES PNL. Klaus Iohannis a fost ales cu peste 90% din voturile participanților la congresul PNL.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1334 de voturi, din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi.

Din totalul de 1519 voturi exprimate, aau fost valabile 1479.

Klaus Iohannis a primit 1334 de voturi pentru şefia PNL, în timp ce contracandidatul său, Ioan Ghişe, a primit 144 de voturi. 41 de voturi au fost declarate nule.

________

CONGRES PNL. Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că, cel mai probabil, europarlamentarul Norica Nicolai şi fostul ministru Daniel Chişoiu vor părăsi PNL după ce "îşi vor face numărul", menţionând că aceştia au dat foarte puţin partidului.
Antonescu a fost întrebat la cine făcea referire atunci când vorbea de trădători, în discursul susținut în fața delegaților.

"Au primit tot de la acest partid, Chițoiu, Radu Stroe, Norica Nicolai, oameni care au dat foarte puțin acestui partid și care în acest moment probabil îl vor părăsi. Partidul nu a stat în ei niciodată, partidul a stat în oamenii care au dat mai mult decât au primit. Niciunul dintre cei care vor pleca, după ce își vor face numărul, nu va lăsa partidul mai slab, ci după părerea mea mai puternic, pentru că viața și forța unui partid nu ține de numărul din adunături, ci ține de voința și de capacitatea, de caracterul oamenilor săi. Asta e o observație generală, e o observație de experiență, n-are nimic de a face cu Norica Nicolai", a declarat Antonescu, după ce și-a exprimat votul pentru președinția PNL.

El a fost întrebat cum se va implica în activitatea partidului pe viitor.
"Nu vă răpiți plăcerea pe care o generează oricărui om normal suspansul", a replicat Antonescu.

______

CONGRES PNL. Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit, sâmbătă, în cadrul congresului liberal, despre părăsirea de către partid a grupului ALDE din Parlamentul European, spunând că atunci când ai fost alături de o "familie" care te-a susţinut, "nu ai voie să îi spui la televizor că divorţezi".

"Suntem la al 18-lea congres, şi sunt sigură că toţi şi cei care ascultaşi şi cei care nu ascultaţi, sunteţi interesaţi ca acest partid să aibă multe congrese înainte. Identitatea acestui partid este prima noastră preocupare", a spus Norica Nicolai.
Ea i-a mulţumit lui Mircea Ionescu Quintus pentru că a impus acel amendament care vorbeşte despre identitatea liberală, şi a arătat că îşi doreşte nu doar să se vorbească despre identitatea, istoria acestui partid într-un viitor statut, ci ca doctrina liberală, istoria liberală, să fie şi doctrina unui viitor partid.

CONGRES PNL "Altfel, suntem la vorbe, iar faptele sper să nu contrazică aceste vorbe", a continuat ea.
Norica Nicolai a vorbit şi despre dezafilierea PNL-ul de grupul ALDE din Parlamentul European şi a dat exemplul unei declaraţii a lui Sorin Frunzăvere, care saluta, la un moment da aderarea PNL la ALDE. "Cred că domnul Frunzăverde, care se bucura în acel moment, s-a aflat totdeauna prin detaşare la PNL şi va fi unul dintre oamenii care se va întoarce acasă o dată cu marea fuziune", a spus Nicolai despre Sorin Frunzăverde.

Potrivit acesteia, opţiunea politică la afliliere a unui partid rămâne nu doar de doctrină ci şi o opţiune de onoare.
"Când ai fost alături de o famile care te-a susţinut pe tine, ca partid, şi pe cei 7 milioane de români acuzaţi de lovitură de stat (..) nu ai voie să îi spui la televizor că divorţezi, pentru că, din păcate, şi aici, politicia de televizor a distrus legătura dintre cetăţean şi partide",a spus Nicolai.
Norica Nicolai a mai spus: "Putem vorbi despre un mare proiect al dreptei. Cine îşi asumă răspunderea pentru deviajul de stânga din USL? Nu noi, stimaţi colegi? De ce a trebuit să facem o haltă între o doctrină de stânga pentru a ne întoarce la dreapta. Răspunsul trebuie să îl dăm tot noi".

CONGRES PNL Ea a arătat că rezultatul de 15% de la alegeri este doar meritul primarilor din ţară."Rezultatul e al vostru, nu al conducerii partidului, care a eşuat în marile oraşe, şi care şi-a dat demisia pentru aceasta. De aceea suntem astăzi într-un congres", a adăuga ea.
Norica Nicolai a vorbit şi despre PDL, spunând că atunci "cineva te ajută să treci puntea spre iad, nu cred că merită să stai cu el la masă" şi a adăugat că trei ani, PNl a câştigat alegerile vorbind despre modul în care guvernul Boc a tăiat pensiile şi cum a batjocorit românii.
"Ce le veţi spune când Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutru, Theodor Stolojan,oameni care au trădat acest partid, sunt astăzi la masă cu noi?", a menţionat Norica Nicolai.

Ea şi-a exprimat convingerea că "sunt liberali care vor servi cu demnitate şi onoare cetăţeanul, şi nu grupurile de interese, care vor proteja această ţară şi nu o vor vinde".
"Nu aş vrea să vindem pe preţ mic PNL, care este partidul istoriei româneşti", a mai comentat Norica Nicolai.

________

CONGRES PNL. ORA 13.00. Liberalii reuniţi în Congresul Extraordinar al partidului au început  la această oră, votul pentru preşedinte, urmând să aleagă între cei doi candidaţi, senatorul Ioan Ghişe şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Mircea Ionescu Quintus a declarat că, în timpul votării preşedintelui PNL, 20 de persoane au cerut să vorbească în cadrul Congresului.

În cadrul Congresului de sâmbătă se vor mai alege 31 de vicepreședinți, 56 de persoane înscrindu-se în cursă.
Pe lângă alegerea noii conduceri a PNL, Congresul va mai adopta trei rezoluții propuse de actualul președinte interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru fuziunea cu PDL, asocierea la PPE, dar și desemnarea candidatului din partea liberalilor la alegerile prezidențiale.

____

CONGRES PNL. Discursul lui Klaus Iohannis

Preşedintele interimar al PNL Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, în discursul său de candidat la preşedinţia partidului, că s-a apropiat de PNL "încet", respectiv din 2004, şi s-a înscris în 2013, precizând că aceşti ani nu se găsesc în carnetul său de partid, dar se găsesc în" inima" sa de politician.

"Eu m-am apropiat încet de PNL, din 2004 faţă de PNL din Sibiu, din 2004 PNL a avut întotodeauana un viceprimar la Sibiu, indiferent de rezultatele alegerilor locale. Din 2009 m-am apropiat un pic mai mult, în special de prietenul meu Crin Antonescu, pe care l-am sprijinit în campania pentru prezidenţiale din 2009. Au fost zile frumoase", a spus Iohannis, în debutul discursului su

El a spus că s-a înscris în PNL în 2013 la invitaţia preşedintelui Crin Antonescu.
"Aceşti zece ani nu se găsesc în carnetul meu de partid, dar se găsesc în inima mea de politician", a spus Iohannis.

El a spus că a privit întotdeauna PNL aşa cum este privir cineva care s-a realizat în viaţă sau un om care reprezintă ceva.
"Aşa m-am apropiat de PNL, aşa l-am văzut, PNL - cel mai titrat şi cel mai vizionar partid politic din România", a spus Iohannis.

CONGRES PNL. Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a precizat că viziunea sa include faptul ca PNL să dea preşedintele României pentru două mandate, iar PNL să guverneze cel mai târziu din 2016, tot pentru două mandate.

"Despre viziune vreau să vă vorbesc un pic. Viziunea mea pentru PNL şi pentru România. PNL are puterea, are voinţa pentru a determina mersul României în următorii zece ani. Eu îmi doresc ca PNL să dea preşedintele României pentru două mandate. Îmi doresc ca PNL să guverneze cel târziu începând din 2016, timp de două mandate", a spus Iohannis.

El a spus că obiectivul final şi important al viziunii sale pentru PNL şi pentru România este acela de a transforma România într-o Românie prosperă şi puternică.

El a mai arătat că o viziune pe zece ani trebuie să definească cel puţin trei lucruri pentru a se transforma în proiect politic viabil, în sensul că liberalii trebuie să spună ce fel de preşedinte al României îşi doresc, ce guvernare pentru România doresc şi să explice care trebuie să fie relaţia constituţională corectă între preşedinte şi Guvern.

___________

CONGRES PNL. Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă, după discursul lui Crin Antonescu, că actuala conducere interimară îşi depune mandatul, lucrările urmând a fi conduse până la vot de preşedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus.

"În acest moment, conducerea interimară a PNL depune mandatul şi se retrage", a spus Iohannis, predând conducerea lucrărilor lui Mircea Ionescu Quintus. "Din acest moment, răspund de modul în care se desfăşoară ordinea de zi. Din păcate nu am o ordine de zi", a comentat Quintus, de la prezidiu.

El a comentat şi faptul că lucrările Congresului se desfăşoară conform programului şi nu există niciun fel întârziere, precizând că este "o performanţă mai rară".

La această oră candidaţii la preşedinţia PNL îşi prezintă programul, primul fiind, în ordine alfabetică, Ioan Ghişe, urmat de Klaus Iohannis.

_______

CONGRES PNL. Fostul preşedintele al PNL, Crin Antonescu, a susţinut, sâmbătă, în congresul partidului că "trădătorii iau ochii", dar din momentul în care aceştia trădează încetează să mai existe, afirmând că PNL are nevoie ca oamenii care "dau totul şi nu cer nimic" şi care să dea bătăliile vremurilor lor.

În discursul său de prezentare a raportului de activitate ca fost preşedinte al PNL, Antonescu s-a referit la Călin Popescu Tăriceanu, însă nu i-a pronunțat numele.

"Nu vreau în încheiere să număr trădătorii sau să adresez mulțumiri, nume cu nume. E şi lista trădătorilor, cumplit de lungă, evident cu cine, şi lista oamenilor care înţeleg ce înseamnă acest partid. Trădătorii iau ochii, sunt invitați prin emisiuni, se agită, promit, candidează, înființează partid, țin citez «vie flacăra liberalismului». Celorlalți, nedreptățiți, uneori chiar nu li se știe nici numele, chiar printre noi. Dar, dragii mei, mesajul meu din capătul acestei aventuri de existență împreună este că numai cei din urmă, numai cei drepți, numai aceia contează, că numai aceia există, pentru că cine trădează încetează să existe, când trădezi încetezi să mai exiști", a declarat Antonescu, fiind aplaudat furtunos de delegații congresului PNL.

CONGRES PNL. Fostul preşedinte al PNL a afirmat că partidul nu are în rândurile sale doar "oameni curați, devotați, dedicați, care să nu ceară nimic și să dea tot".

"Dar esențial este ca acești oameni să existe mereu și esențial este ca în viața partidului, continuitatea partidului, istoria partidului în fond să fie continuată de ei. Dăm fiecare bătălia vremii noastre.Nu putem face mai mult decât suntem în stare noi, nu putem face mai mult decât e posibil într-un moment al istoriei, într-o Românie așa cum este", a mai afirmat fostul preşedinte al PNL.

CONGRES PNL. Antonescu a precizat că la congresul PNL vor trebui luate decizii "pentru istorie", iar delegații prezenți trebuie să mediteze asupra responsabilității în cazul opțiunii pe care o fac.
”Astăzi mai mult ca oricând dumneavoastră. toți, noi toți, nu ne putem deroba de nicio răspundere. Pentru deciziile luate azi fiecare dintre dv. trebuie să-și asume responsabilitatea, nimeni nu poate da vina nici pe Iohannis, nici pe Antonescu, nici pe Ghișe (...) Odată și o dată trebuie să spunem lucrurile până la capăt, măcar într-o privință. Nu vrem să renunțăm la numele nostru și nici nu vom renunța. Nu vrem și nu vom renunța la istoria PNL", a susținut fostul președinte al PNL.

El a menționat că greșeala PNL din anii 2000 a fost aceea de a nu se afilia PPE, greşeală care dacă nu ar fi fost făcută la acel moment ar nu s-ar fi ajuns la eşecul demersului de demitere a președintelui Traian Băsescu din 2012.

Antonescu a vorbit în faţa delegaţilor circa 30 de minute, accentele emoţionante ale alocuţiunii sale făcându-i pe unii dintre auditori să se ridice în picioare pentru a-l apaluda."Lăsaţi-mă să plec!", li s-a adresat Antonescu, continuând să vorbească.

La finalul discursului, toţi cei 1500 de delegaţi l-au aplaudat în picioare pe fostul lor lider.
"Cred, la sfârşitul mandatului meu de preşedinte, că am făcut destul greşeli. Tuturor celor faţă de care am greşit le cer iertare. Cred că am avut destule izbânzi. Tuturor celor care mi-au fost alături, le mulţumesc", a spus Antonescu, în apluzele delegaţilor.
El a arătat că PNL a devenit al doilea partid din România, faţă de al treilea, aşa cum se afla în 2009, fapt dovedit de statistică şi de aritmetică.

CONGRES PNL "Dincolo de statistică e ceva mai important: cred că în aceşti ani împreună am învăţat să gândim ca nişte câştigători, să ne purtăm ca nişte câştigători chiar dacă nu am câştigat totdeauna, şi să ne batem în continuare pentru fi numărul unu. Cred că de aici PNL nu se mai poate întoarce. Cred că un standard de aspiraţie, onoare, curaj, devotament am reuşit să fixăm împreună", a spus Antonescu.
El a adus în discuţie faptul că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, despre care a spus că e "prietenul" său, fiind întrebat ce rol va juca în PNL, ca fost lider, a menţionat că va fi unul important, inclusiv chiar în campania electorală.
"Mulţumesc, domnule preşedinte interimar. Pot să fac mai mult. Orice voi face, cu bucurie, cu recunoştinţă, cu sfială, să mă duc lângă domnul Mircea Ionesc Quintus şi să ţinem împreună, că e de datoria noastră, standardul acesta, ştacheta aceasta de aspiraţie, onoare, curaj, devotament sub care niciun preşedinte al PNL nu va mai putea coborâ", a spus Antonescu,

În finalul discursului, el a mulţumit pentru cinstea pe care i s-a acordat de a servi PNL.
"Mulţumesc colegi, prieteni dragi, mi-aţi dat şansa celei mai mari cinstiri pe care am avut-o în viaţa mea, cinstea de a servi împreună PNL", a conchis Antonescu, în apluzele tuturor de legaţilor.
Preşedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, i-a mulţumit lui Antonescu pentru mesaj.
"Mulţumesc pentru acest mesaj. Mi-e greu după aceste cuvinte frumoase să trec la chestii tehnice", a spus Iohannis.

_____

Congresul PNL, convocat pentru alegerea noii conduceri a partidului, a început, sâmbătă, la această oră în prezenţa a circa 1500 de delegaţi şi a invitaţilor din partea PDL şi ai Forţei Civice, urmând ca Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe, candidaţi la şefia partidului să-şi prezinte proiectele.

CONGRES PNL Lucrările celei de-a doua zi a congresului PNL au fost deschise prin intonarea Imnului Național, dar nu și a imnului partidului.
Liberalii își vor alege în congresul PNL președintele partidului, dintre Klaus Iohannis și Ioan Ghișe, dar și 31 de vicepreședinți dintre cei 56 care s-au înscris în cursă.

La congres au venit invitați din partea societății civile, a sindicatelor și patronatelor, precum și reprezentanți ai ambasadelor.
De asemenea, la congres au ajuns liderii PDL, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, George Scripcaru și Anca Boagiu, dar și președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

În cadrul congresului, pe lângă alegerea noii conduceri a PNL, vor fi adoptate trei rezoluții propuse de actualul președinte interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru fuziunea cu PDL, asocierea la PPE, dar și desemnarea candidatului din partea liberalilor la alegerile prezidențiale.

_____

CONGRES PNL Păstrarea identităţii şi a numelui PNL, desprinderea de liberalii europeni şi alegeri uninominale pentru conducerea partidului. Sunt cele mai importante modificări ale statutului Partidului Naţional Liberal votate în prima zi a Congresului.

Deşi există un singur candidat cu şanse la şefia partidului, în persoana lui Klaus Iohannis, tensiunile nu lipsesc nici de la alegerile interne din PNL. Protagonişti sunt fostul preşedinte, Crin Antonescu şi europarlamentarul Norica Nicolai. Crin Antonescu a folosit cuvinte dure după ce Norica Nicolai l-a acuzat de faptul că a negociat trecerea PNL la Partidul Popular European doar pentru ca soţia lui, Adina Vălean, să primească o funcţie de conducere în grupul popularilor europeni.

Scandalul va continua şi astăzi, în a doua zi de Congres. Acolo îi va răspunde Norica Nicolai colegului ei de partid, Crin Antonescu. Tot azi vom afla şi cine este oficial candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Favorit, tot Klaus Iohannis. Crin Antonescu nu exclude însă ca şi numele lui să fie pe lista celor care vor intra în cursa PDL - PNL pentru stabilirea unui candidat unic pentru Cotroceni.