MENIU

Condamnaţi celebri care nu pot vota

La alegerile din anii trecuţi erau în lumina reflectoarelor, iar acum stau departe de urne. Vorbim despre condamnaţii celebri cărora judecătorii le-au interzis drepturile civile de a alege sau de a fi aleşi. Printre ei, Adrian Năstase sau Gigi Becali. Alţii, precum Dan Voiculescu sau Cristi Borcea, sunt încarceraţi, dar nu şi-au pierdut libertatea de a vota. 

Odinioară actor important în procesul electoral, acum Adrian Năstase este simplu spectator. Condamnarea la închisoare pentru corupţie i-a adus fostului premier şi interdicţia de a mai vota o perioadă. Acest lucru nu îl împiedică să îi sfătuiască pe alţii să îşi exprime opţiunile electorale. 

Proaspăt încarcerat, nici Adrian Severin nu mai poate să îşi voteze preferaţii pentru Parlament. Fostul europarlamentar este pentru prima dată în această postură, după ce în urmă cu o lună a primit patru ani de detenţie întrucât a acceptat mită de la jurnalişti britanici sub acoperire. 


Fost deputat independent, nici George Becali nu mai are treabă cu procesul electoral. Judecătorii i-au dat "interzis" la urne, după mai multe condamnări. Cel puţin, omul de afaceri a scăpat de gratii. Spre deosebire de Relu Fenechiu, care este şi încarcerat şi fără drept de vot. 


Dan Voiculescu nu mai poate candida aşa cum făcea în anii când era în libertate, dar din detenţie, de la penitenciarul Rahova, îşi poate alege reprezentanţii în Parlament. Tot în Capitală şi tot după gratii, la o urnă mobilă va vota şi omul de afaceri Cristi Borcea, condamnat în dosarul Transferurilor.

 
Mai multe articole despre:
Adrian Severin alegeri parlamentare 2016