MENIU

Comisia juridică a Camerei discută joi, cererea DNA, pe numele Rovanei Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaților se întrunește joi, de la 8,30, pentru a discuta despre solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb, a anunțat președintele comisiei, Eugen Nicolicea.

Nicolicea i-a informat, miercuri, pe deputații din comisie în legătură cu decizia Biroului permanent privind acordarea unui termen de opt zile pentru efectuarea anchetei și de trei zile pentru întocmirea raportului.

"Vă informez că nu a existat nicio obiecție cu privire la procedură, astfel că obiecțiile ridicate în ședință s-au dovedit nefundamentate. Termenul este de maxim opt zile. În aceste condiții, termenul poate să fie și mai scurt, raportul nu vine din exterior, este făcut de către colegi și va trebui să fie adoptat după dezbateri. Așa că începând de astăzi, dumneavoastră vă rog să faceți propuneri scrise cu idei de întocmire a raportului. În cadrul unei comisii de anchetă vor fi prezentate și opiniile contrare, nu numai cele din raport și să încercăm să-l terminăm cât mai repede", a spus Nicolicea.

El a adăugat că este de acord cu propunerea deputatului PNL Gabriel Andronache, făcută la ședința precedentă, privind întocmirea raportului în 24 de ore.

"Vă dau cuvântul și vă rog să ne propuneți un program în așa fel încât să-l terminăm în 24 de ore, după cum ați propus data trecută. Suntem de acord să scurtăm termenul la 24 de ore, cum ați propus dvs. Vă rog să faceți propunerile respective, cu programările, cu audierea persoanelor care trebuie să apere, cu întocmirea și votul raportului. Eu sunt dispus să stau și 24 de ore la comisie. În caz că se va dovedi că este imposibil acest lucru, v-aș ruga să vă cereți scuze pentru propunerea pe care ați făcut-o. Deci, vă dau ocazia să dovediți că aveți dreptate, începând de mâine de la 8,30, în 24 de ore o să stăm până când vom termina raportul cum ați spus dvs.", i-a spus Nicolicea lui Andronache, care nu a replicat. Nicolicea a reiterat că acceptă această propunere. "Eu sunt de acord să terminăm în 24 de ore cum a spus colegul nostru, măcar pentru a-i dovedi că făcea niște propuneri în bătaie de joc și așa ceva nu este admisibil în Parlament", a mai spus Nicolicea.

Mai multe articole despre:
0 DNA măsuri guvern cerere Rovana Plumb anunţ decizii