MENIU

Comasarea alegerilor dă naștere unui nou scandal! Partidele din Opoziție fac plângere la CEDO

Comasarea alegerilor dă naștere unui nou scandal! Partidele din Opoziție fac plângere la CEDO / Captură video

Opoziția nu se lasă și face plângere la CEDO în cazul comasării alegerilor. Șefa REPER, Ramona Strugariu, susține că sesizarea la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului și a comisarilor europeni vine în contextul în care s-ar încălca Constituția.

Ea a mai subliniat că în goana după mandate și salvări personale, PSD și PNL ignoră aspectele esențiale care ar putea afecta drepturile fundamentale ale cetățenilor.

Strugariu a postat pe pagina de Facebook că decizia de comasare îi va afecta nu doar pe tinerii care ar fi împlinit 18 ani până la alegerile locale, ci și pe cei care studiază sau lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu și doresc să-și exercite dreptul de vot în acea zonă.

Iohannis pune presiune pe Ciucă și Ciolacu: „E nevoie de comasarea alegerilor. Coaliția să hotărască mai repede!”

Copreședintele REPER a anunțat că intenționează să candideze atât la alegerile europene, cât și la cele locale.

Între timp și USR susține că au solicitat preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să sesizeze Comisia de la Veneţia legat de scenariul comasării alegerilor europarlamentare şi locale din România, cu mai puţin de şase luni înainte de termenul stabilit. 

Citește și Zi decisivă la PNL. Conducerea partidului, mandatată să înceapă discuţiile în Coaliţie pentru comasarea alegerilor

Mai multe articole despre:
comasare alegeri opozitie cedo