MENIU

COLECTIV. Cei 2 pompieri au corespondat pe mail, cu patronii clubului, cu 2 zile înainte de incendiu

Procurorii îi acuză pe cei doi pompieri, care au făcut verificări la Colectiv, că şi-au ignorat cu desăvârşire atribuţiile. Probele strânse până acum la dosar încep să demonteze declaraţiile făcute de inculpaţi. Oamenii legii au depistat că fosta angajată ISU, Antonina Radu, a corespondat pe e-mail cu unul dintre patronii clubului, chiar cu două zile înainte de tragedie.

Una au spus ei, alta au descoperit procurorii. Deşi angajata ISU, Antonina Radu, ar fi mărturisit iniţial că nu a fost la clubul Colectiv, martorii, dar mai ales probele anchetatorilor o contrazic.


La dosar au fost depuse schimburi de email-uri între angajata de la Pompieri şi patronul Paul Gancea. Cei doi au discutat ultima dată cu 48 de ore înainte de producerea incendiului. Potrivit procurorilor, Paul Gancea i-a trimis Antoninei Radu cinci copii ale cărţilor de identitate ale unor noi angajaţi, pentru a le întocmi fişele de instructaj în cazul situaţiilor de urgenţă.

Astfel, anchetatorii susţin că pompierii, cu bună ştiinţă, au pus în pericol viaţa şi sănătatea angajaţilor şi a celor care frecventau clubul. Deşi au fost de mai multe ori la Colectiv, niciodată nu au luat măsuri.

"Prin funcţiile deţinute de căpitan RADU ANTONINA şi căpitan (MATEI GEORGE-PETRICĂ, şi ţinând seamă şi de calitatea de militari, aceştia trebuiau să-şi îndeplinească în mod exemplar atribuţiile. Cei doi au ignorat cu desăvârşire menirea lor, acţionând cu nepăsare şi indiferenţă au creat o stare de pericol permanentă asupra persoanelor fizice care au frecventat Clubul Colectiv, având drept urmare pierderea de vieţi omeneşti şi vătămări grave ale integrităţii şi sănătăţii multor persoane, implicând costuri uriaşe din partea persoanelor şi a statului."

În noiembrie 2015, inspectorii ISU Antonina Radu şi George Matei au fost arestaţi preventiv, apoi plasaţi în arest la domiciliu. Din martie, cei doi sunt cercetaţi sub control judiciar. În dosar, aproape 250 de victime şi rude ale decedaţilor cer daune de peste 200 de milioane de euro.