MENIU

Coaliţia de guvernare, în şedinţă. Tudorel Toader, favorit pentru Justiție

Liderii coaliției de guvernare vor avea o ședință miercuri, la ora 11,00, pentru a stabili nominalizările pentru funcțiile de ministru al Justiției și ministru pentru Mediul de Afaceri, potrivit unor surse politice, scrie Agerpres. 

Ședința se desfășoară la Palatul Parlamentului, în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au precizat sursele citate. La această întâlnire participă și premierul Sorin Grindeanu. După ședința liderilor coaliției va avea loc Comitetul Executiv Național al PSD.

 Reamintim că PSD se reuneşte miercuri, la ora 12.00, în şedinţa CExN, pentru a decide nu doar numirile de la ministerele Justiţiei și Mediului de afaceri, ci și viitorul vicepreședintelui Mihai Chirica, primarul de la Iași care a contestat actuala conducere a partidului. Potrivit unor surse, Chirica ar putea să rămână fără funcţiile din partid.

Cel mai probabil se va discuta despre sancţionarea sau chiar excluderea primarului ieşean din PSD.

Mai multe organizaţii au cerut acest lucru în urma poziţiilor critice exprimate de Mihai Chirica la adresa fostului ministru Florin Iordache, dar şi a lui Liviu Dragnea, în legătură cu Ordonanţa 13.

Cateva zeci de filiale au trimis comunicate de presa in care si-au exprimat sustinerea pentru guvern si pentru Dragnea, iar mare parte dintre acestea au cerut inclusiv excluderea lui Chirica.

f

Mai multe articole despre:
parlament măsuri şedinţă de guvernare PSD ALDE