MENIU

Coaliția dă înapoi cu măsurile de austeritate. Marcel Ciolacu: Nu s-a vorbit de înghețări de salariu

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

După protestele uriașe ale bugetarilor și sindicatelor, liderii Coaliției par să dea înapoi cu măsurile de austeritate. După ce luni, pe surse, s-a acreditat scenariul înghețării salariilor, liderul PSD Marcel Ciolacu neagă această variantă. În schim, social-democratul vorbește de interzicerea cumulului pensiei speciale cu salariul la stat, dar și despre o supraimpozitare a veniturilor care depășesc salariul președintelui. 

Ordonanța pe austeritate a fost amânată în ultimele două săptămâni, iar guvernanții au opinii diferite despre măsuri. 

 

"Nu s-a vorbit despre tăieri (de salarii - N.R.) niciodată. Nu s-a vorbit despre înghețare de venituri în niciun sistem. (...) Sunt cazuri în care faci cumul de pensie, dar ai pensie de 2 mii de lei și ești și portar la o primărie, nu pot lua acelui om dreptul de a munci sau cumula pensia cu salariul, el își acoperă minimul necesar familiei", a declarat, marți, Marcel Ciolacu.

 

Întrebat care ar fi impactul unei astfel de măsuri, liderul social-democrat a afirmat că așteaptă de la ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, datele exacte cu numărul persoanelor ale căror venituri depășesc salariul brut al șefului statului. 

 

"Dacă ești pensionar la stat și faci cumul de peste 25 de mii de lei, tot de la stat, ești secretar de stat și ai și pensie, nu e normal! E normal ca ce depășește venitul brut al președintelui să fie impozitat".