MENIU

CNMR: "Nu recunoaștem Ținutul Secuiesc! România, stat unitar și indivizibil"

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) reacționează față de “manipularea grosolană a unor lideri de etnie maghiară care au folosit o fotografie privată în scopul promovării unor idei iredentiste”.

De asemenea, CNMR solicită diplomaților străini să acorde atenție sporită manipulărilor provenite de la grupurile radicale.

“CNMR atrage atenția tuturor diplomaților acreditați la București asupra sensibilităților culturale, etnice și istorice, astfel încât niciun grup care are tendințe radicale să nu se poată folosi de autoritatea acestora pentru a-și valida intențiile sau acțiunile”, se arată într-un comunicat remis de Coaliție.

Referitor la fotografia în care apare ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, alături de primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, alți reprezentanți locali și steagul secuiesc, CNMR apreciază drept inadmisibil publicarea și folosirea unei astfel de fotografii de către persoane private care nu este parte a albumului oficial al unui ambasador.

Totodată, consideră Coaliția, “publicarea acelei fotografii fără acceptul diplomatului american reprezintă o provocare căreia nu considerăm că trebuie să-i acordăm o atenție sporită, generând astfel tensiuni etnice, exact ceea ce își doresc unii reprezentanți ai comunității maghiare”.

 

Mai multe articole despre:
steag AID Hans Klemm cnmr