MENIU

Claudiu Manda, prima reacție după ce generalul SRI, Dumitru Dumbravă, a fost trecut în rezervă

<p>Claudiu Manda, prima reacție după ce generalul SRI, Dumitru Dumbravă, a fost trecut &icirc;n rezervă</p>

Preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat pentru MEDIAFAX că trecerea în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă ”este un pas înainte”, după ce, în noiembrie 2017, membrii comisiei îi ceruseră generalului demisia din funcţia de secretar general al serviciului, anunță Mediafax. 

"Cred că este un lucru bun şi un pas înainte", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii ”Al. I. Cuza” din Iaşi în 1996, a fost admis în magistratură şi, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii.

În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic".

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI.

Mai multe articole despre:
măsuri Claudiu Manda SRI DUMITRU DUMBRAVĂ