MENIU

Cioloş: Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol

Cioloş: Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol

Europa de Est valorifică doar o treime din potenţialul agricol, iar acesta ar trebui exploatat nu doar prin exportul de materie primă, ci şi prin procesarea producției, a declarat marți, la finalul unei conferințe, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

"Când vorbim de o creştere a productivității agriculturii din Uniunea Europeană, în această parte din Europa (Europa de Est - n.r.) există încă un potențial de productivitate care nu este valorificat. La nivelul producțiilor agricole la hectar ne situăm cam la o treime din producția la hectar din Europa de Vest", a spus comisarul european.

În concluzie, a afirmat el, există un potențial de producție pe care şi Politica Agricolă Comună ar trebui să-l poată valorifica.

"Sper eu să existe înțelepciunea, inteligența pentru a utiliza acest potențial de productivitate nu doar prin exportul de materie primă a acestei producții, ci şi prin valorificarea prin procesarea producției aici şi prin folosirea oportunităților de export atât pe piața europeană, dar mai ales pe piața internațională, unde condițiile, în viitor, vor fi favorabile pentru cei care vor fi în măsură să facă agricultură competitivă atât din punct de vedere al prețului, dar şi din punct de vedere al calității produselor", a mai spus Cioloş.

Mai multe articole despre:
Europa de est agricultură Dacian Ciolo