MENIU

Cioloş: Brexit-ul şi atentatele teroriste pot afecta economia românească

Premierul Dacian Cioloş susţine că decizia Marii Britanii de ieşire din Uniunea Europeană, dar şi evenimentele tragice din Belgia, Franţa, Germania ar putea avea impact şi asupra economiei româneşti, prin gradul de incertitudine pe care îl creează, dar că ”incertidutinea depinde şi de rapiditatea cu care liderii politici sunt în stare să ia decizii după astfel de evenimente”, scrie news.ro.

Marea Britanie va ieşi din UE, după ce 51.9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar, potrivit rezultatelor finale, informează BBC News online. Partidul Sinn Fein a emis un comunicat în care cere organizarea unui referendum pentru consultarea populaţiei din Irlanda de Nord în privinţa unirii cu Republica Irlanda, ca o soluţie pentru a rămâne în UE.

Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi.

Votul de la referendum arată discrepanţe regionale majore în cadrul Marii Britanii, atât Scoţia, cât şi Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea în UE, în timp ce Anglia şi Ţara Galilor au votat majoritar pentru ieşire, relatează BBC News online şi Reuters.

Prim-ministrul de la Edinburgh, Nicola Sturgeon a declarat vineri că "Votul aici arată clar că oamenii din Scoţia văd viitorul lor ca parte a Uniunii Europene".

Mai multe articole despre:
0 măsuri premier Dacian Cioloş Brexit