MENIU

Cioloş: "Acest guvern se poate baza în mare parte pe sprijinul şi pe votul UDMR mâine"

În urma discuţiilor purtate luni cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, Dacian Cioloş a declarat că guvernul "se poate baza pe sprijinul şi votul" Uniunii.

"Am avut încă o discuţie cu grupul parlamentar UDMR - am avut în prealabil, în urmă cu câteva zile, o discuţie cu domnul Kelemn Hunor - de data asta am putut să discutăm mult mai aplicat cu membrii grupului şi despre programul de guvernare şi despre logica programului de guvernare şi despre conţinut şi concluzia l care eu am ajuns - fără să ştiu încă rezultatul votului în grup - cred că acest guvern se poate baza în mare parte pe sprijinul şi pe votul UDMR mâine", a declarat Cioloş.

Întrebat care va fi prioritatea 0 în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, Cioloş a explicat că este vorba despre aplicarea legilor: "Cred că avem în România legi foarte bune privind drepturile minorităţilor şi eu cred că toate programele de dezvoltare locală, programul de investiţii pentru dezvoltare locală rămâne o prioritate pentru noi şi cred că de toate aceste programe de dezvoltare locală beneficiază şi minorităţile".

"Am discutat aplicat şi constat că aş putea avea o susţinere din partea UDMR-ului pentru ideea de reformă şi de profeseionalizare a administraţiei publice, pentru că cred că toată lumea este interesată să existe o administaţie publică performantă, pentru că altfel popmăm bani pe o serie de proiecte, dar dacă nu există performanţă, seriozitate şi există lacune care lasă loc chiar la o mică corupţie, pierde toată lumea. Şi aici cred că voi avea susţinerea UDMR", a mai declarat premierul.

"Inaugurăm un alt stil de lucru între Guvern şi Parlament, neavând în spate un partid politic care să ne susţină permanent, chiar dacă, ieri, de exemplu, şi PNL ne-a asigurat de susţinerea lor (...), dar eu vreau să instaurăm o metodă de lucru care să ne permită să rămânem în contact, să purtăm un dialog aplicat, pragmatic, pe proiecte, pentru că asta ne interesează: proiectele pe care noi le vom promova, pe care Guvernul le va promova, nu vor fi politice, în sensul de politică părtinitoare, ci proiecte politice în sensul interesului cât mai larg. Şi atunci, cu cât avem un dialog mai bun, cu atât mai mult noi, Guvernul, vom şti cum să orientăm aceste proiecte legislative pentru a avea siguranţa unei susţineri", a conchis Dacian Cioloş.