MENIU

Cioloș, despre autostrada Sibiu-Pitești: Caietul de sarcini a fost destul de imperfect

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, după o ședință la Ministerul Transporturilor, că în cazul autostrăzii Sibiu - Pitești "caietul de sarcini de la licitație a fost destul de imperfect și a dus la situația de fapt". Deși rezilierea contractului ar fi fost o soluție, Cioloș afirmă că "a trebuit ales răul cel mai mic" pentru a nu întârzia și mai mult proiectul de autostradă, potrivit HotNews.ro.

"Sigur, ar fi fost și rezilierea o soluție. Niciuna din soluții nu e foarte bună și a trebuit ales răul cel mai mic, pentru a evita să întârziem încă și mai mult proiectul de autostradă. Rezilierea ar fi presupus, într-un fel sau altul, un conflict cu compania care a realizat acest studiu de fezabilitate, pentru că, din câte am înțeles, nici ei nu au fost mulțumiți de modul cum s-a derulat contractul, nici ministerul n-a fost mulțumit de modul cum au derulat contractul", a declarat Cioloș.

Potrivit premierului, "caietul de sarcini de la licitație a fost destul de imperfect și a dus la situația de fapt".

"Soluția pe care a propus-o ministerul a fost să folosim anumite clauze contractuale și să cerem companiei să mai lucreze încă un an", a punctat Cioloș.