MENIU

Ciolacu: De fiecare dată când PSD a condus Guvernul, România a avut creştere economică. La guvernările de dreapta, vedem opusul

Marcel Ciolacu / Sursă foto: Inquam Photos, George Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că realizarea unui buget de stat orientat către oameni, cu măriri de pensii şi salarii, ţine de pricepere unui partid, acuzând PNL şi Guvernul Cîţu că pregăteşte un buget al austerităţii.

„În 2019, preşedintele Iohannis spunea despre Programul de guvernare al PSD că este un „fel de magie economică” pentru că propunea concomitent creşterea veniturilor populaţiei şi scăderea taxelor şi impozitelor. Argumentul său de atunci era că PSD „amanetează viitorul ţării” – o ironie amară pentru Guvernul Său de acum, care a bătut toate recordurile la împrumuturi. Realitatea economică ulterioară acelei declaraţii a contrazis toate criticile preşedintelui. Pensiile şi salarii au crescut, taxele au scăzut, pragul de 3% la deficit nu a fost depăşit, datoria publică a scăzut ca pondere în PIB, iar economia a crescut în fiecare an cu PSD la guvernare. Concluzie: Iohannis nu a înţeles nimic din programul PSD – de aceea i s-a părut un număr de „magie economică”. În realitate, a fost doar pricepere în actul de guvernare. O pricepere care s-a putut vedea în toată perioada post-comunistă. De fiecare dată când PSD a condus Guvernul, România a avut creştere economică”, a afirmat preşedintele PSD Marcel Ciolacu, pentru Adevărul.

Liderul PSD susţine că realizarea bugetului ţine mult de modul cum e gândit de la început. 

„De fiecare dată, cu PSD la guvernare, veniturile populaţiei s-au majorat, deficitul, datoria publică şi alţi indicatori macroeconomici s-au îmbunătăţit, economia a mers bine, iar nivelul de trai al cetăţenilor a crescut. În schimb, când ne uităm la guvernările de dreapta, vedem exact opusul. Cu CDR, PDL sau PNL în fruntea Guvernului, veniturile oamenilor s-au deteriorat, economia s-a prăbuşit, deficitele au atins cote inimaginabile, iar datoria publică a crescut exponenţial. De aceea, pentru ei, reuşitele PSD par un număr de magie. De ce nu are Guvernul Cîţu bani pentru majorările de alocaţii şi de pensii? În primul rând, pentru că bugetul propus de ei nu e un buget pentru oameni. Nu îşi propun ca obiectiv bunăstarea oamenilor, ci bunăstarea unei clientele. Deci e clar că veniturile populaţiei nu au cum să crească, dacă Guvernul Cîţu nu îşi propune acest lucru!”, a completat preşedintele PSD.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu