MENIU

Cine sunt parlamentari PNL care au lipsit de la votul pentru Dan Șova

<p>Senatul a votat luni, 29 iunie, noile amendamente privind legea avocaturii.</p>

Dan Șova a scăpat de arest, după ce 72 de parlamentari au votat împotrivă, și doar 66 pentru arestare. În schimb, rezultatul votului putea să fie răsturnat, iar cererea aprobată, dacă ar fi fost prezenți toți parlamentarii PNL și dacă ar fi votat pentru arestarea lui Dan Șova.

Iată parlamentarii PNL care au lipsit de la votul pentru Dan Șova: Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian,Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoras Viorel, Florian Daniel Cristian.

De asemenea, si Ionita Aurel Dan, si Tataru Dan, din partidul lui Mircea Geoana, aliat al PNL, nu s-au prezentat la vot. Absenti au fost si Tudor Chiuariu si Varujan Vosganian, afiliati grupului PNL, in timp ce de la Putere au lipsit sapte senatori si inca trei de la UDMR, scrie stiripesurse.ro. 

 Reamintim că plenul Senatului l-a protejat iar pe Dan Șova de arest, după ce senatorii au respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Șova, cu 72 de voturi împotrivă și 66 pentru. Astfel, senatorul PSD a scăpat pentru a doua oară de DNA, după ce pe 25 martie,  DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului, votul s-a dat, a fost interpretat ca fiind unul pentru respingerea solicitării procurorilor, dar judecătorii CCR au declarat neconstituţională hotărârea Senatului.