MENIU

Cine sunt iniţiatorii legii prin care ciobanilor li se cere limitarea numărul de câini la stână

Printre cei zece senatori si deputati ce au initiat proiectul ce a devenit Legea 149/2015 se numara si cativa vanatori, unii detinand chiar functii de conducere in Asociatia Generala a Vanatorilor, scrie hotnews.ro. Deputatii Atilla Kelemen si Florin Iordache sunt vicepresedinti ai AGVPS, organizatie al carei presedinte este guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

In raportul AGVPS de dupa congresul din luna mai al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor se mentioneaza "asteptarea prelungita" si tensiunea generata de amanarea de patru ori a dezbaterii legii. De asemenea se sustine ca Asociatia a trebuit "sa raspunda, in drept la replica, unor atacuri si interventii concertate, intreprinse la nivelul Presedintelui Romaniei, din partea unei federatii de pretinsa a Naturii 2000, din partea proprietarilor de paduri private si a unui fruntas consilier braconier din Vrancea".

In documentul citat se spune ca "au fost surprinsi in modul cel mai neplacut", de retrimiterea legii la reexaminare de catre presedintele Iohannis.

"In aceste conditii, nu putem considera incheiata etapa de lobby intens si de consultare reciproca, obositoare si fara rezultat sigur, in care conducerea executiva a A.G.V.P.S. si conducerile unor asociatii afiliate, s-au angrenat fara rezerve, in interesul comun al imbunatatirii cadrului juridic din domeniul cinegetic (...)", se scrie in raport. Tot in documentul de dupa Congresul AGVPS sunt nominalizati toti parlamentarii care au initiat proiectul, l-au "imbunatatit" sau l-au sutinut.

"Meritul elaborarii unui proiect de lege rational conceput pentru o reala imbunatatire a cadrului juridic in domeniul cinegetic, revine, in primul rand, initiatorilor proiectului de Lege de modificare si completare a Legii nr. 407/2006, d-nilor senatori Ioan Chelaru si Ion Rotaru si d-nilor deputati Florin Iordache, Atilla Kelemen, Angel Talvar, Vlase Gabriel, Aurel Vladoiu, Ion Mocioalca, Florin Paslaru si Bogdan Ciuca.

In cel putin egala masura, un merit asemenea au si deputatii-vanatori care au constituit grupul omogen si eficient de imbunatatire a elaboratului initial, cuprinzand reprezentanti ai principalelor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor - d-nii Marian Dragomir, Cristian Chirtes, Dan Coriolan Simedru, Florin Urcan si Atilla Kelemen.

S-au mai remarcat prin sustineri pertinente si la obiect, in interesul unei legi mai bune si protectioniste pentru vanat, d-nii deputati Costel Soptica, Petre Daea, Ion Tabugan, Steriu Valeriu, Ion Balan, Anton Marin, dar nu numai acestia, fiindca au realizat necesitatea imbunatatirii actualei legi, modificata si completata abuziv, anterior printr-o Ordonanta de Urgenta", se scrie in documentul citat.