MENIU

Cine sunt cei 7 parlamentari care îl vor audia pe generalul Coldea

Aleşii din Comisia de control parlamentar a Serviciului Român de Informaţii îl vor audia, luni, în şedinţă secretă, pe directorul interimar al SRI, Florian Coldea, în urma acuzaţiilor aduse de Elena Udrea. „Adevărul“ vă prezintă biografia celor care îl vor „judeca“ pe Coldea, scrie Adevarul. 

Şedinţa de luni a Comisiei de control parlmentar a SRI se va desfăşura în spatele uşilor închise. La şedinţă vor participa, cel mai probabil, şapte dintre cei opt membri ai Comisiei, după ce lui Sebastian Ghiţă i s-a cerut să nu se prezinte la audieri, în condiţiile în careşi numele său este implicat în scandalul de la SRI.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Georgian Pop, este deţinătorul unei licenţe obţinute în 1997, la Facultatea de Sociologie a Universităţii din Bucureşti, şi a unui master în domeniul „Comunităţi şi Cultură“. A absolvit Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, în 2007, iar în 2009 a finalizat cursurile Academiei Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“ şi a devenit doctor în sociologie. 

Octavian Popa, vicepreşedinte al Comisiei şi deputat PNL, este licenţiat în istorie la Universitatea din Bucureşti, are un master în Dreptul Mediului şi unul în Management. A absolvit, în 2011, Colegiul Naţional de Informaţii. Cariera a început-o în 1993, ca administrator la o firmă de comerţ, iar în paralel a fost şef de cabinet parlamentar. În perioada 2000-2004 a devenit consilier municipal, iar din 2004 până în 2007 a deţinut funcţia de viceprimar al Municipiului Tulcea. A mai fost comisar general la Garda Naţională de Mediu, consilier judeţean, iar acum se află la al doilea mandat de deputat.

Verestoy Attila, sentor UDMR, fără întrerupere, din 1990 până astăzi, este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari români, cunoscut pentru afacerile sale pe piaţa lemnului. Deşi pagina sa de prezentare de pe Wikipedia îl prezintă drept „regele cherestelei“, Attila a mai fost poreclit şi „drujba lui Dumnezeu“ sau „Kerestoy“ pentru că firmele sale au fost implicate în mai multe scandaluri legate de defrişări.

 Mai multe pe Adevarul