MENIU

Cine îl trădează pe Ponta. Parlamentarii care nu fac parte din PNL, dar care au semnat moţiunea

Între cei 180 de parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură a PNL, se numără şi 10 parlamentari neafiliaţi sau din alte grupuri care vor să îl demită pe Victor Ponta. Printre ei, Mircea Geoană şi finul său, Florentin Gust, care au făcut parte din PSD. De fapt, cei mai mulţi dintre cei 10 sunt foşti parlamentari social-democraţi, dar care acum vor ca Ponta să plece de la Guvern.

Potrivit listelor, sunt şapte deputaţi care au votat moţiunea de cenzură. Iată din ce formaţiuni fac parte aceştia.

Iriza Scarlat este deputat independent de Gorj, dar până în februarie 2015 a făcut parte din PSD. Ciobanu Liliana este deputat afiliat grupului parlamentar naţional democrat, dar până în decembrie 2014 a făcut parte din PP-DD. Petrescu Petre este deputat neafiliat de Dolj, dar a fost ales pe listele PSD, plecând din partid în februarie, anul acesta. Un alt deputat care vrea să îl dărâme pe Ponta este Răzvan Condurăţeanu. Acesta este deputat neafiliat, dar a făcut parte din PSD şi UNPR. Maria Dragomir este la rândul său deputat neafiliat, dar până în decembrie 2014 a făcut parte din PP-DD. Lista continuă. Florentin Gust este finul lui Mircea Geoană, fiind în prezent deputat neafiliat. Acesta a făcut parte din PSD până în februarie 2015, dar are o istorie lungă în schimbarea partidelor.

Rotaru Răzvan face parte din Grupul Parlamentar Naţional Democrat din aprilie 2015, dar anterior a fost membru PP-DD şi PC. 

La Senat sunt doar trei aleşi care au semnat moţiunea.Unul dintre ei este Mircea Geoană, preşedinte PSRO, fostul preşedinte PSD. Dan Ioniţă este senator independent de Prahova, dar a activat în grupul parlamentar al PSD. Dan Tătaru, ultimil pe listă, este la rândul său parlamentar independent, dar a fost ales pe listele PSD.