MENIU

Cine este ginerele lui Blaga, Ionuţ Rudeanu. Fiu de preot şi nepot de baron local

Cine este ginerele lui Blaga, Ionuţ Rudeanu. Fiu de preot şi nepot de baron local / Foto: zhd.ro

Ionuţ Rudeanu a fost trimis în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. A fost reţinut de procurori pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la circa 600.000 de euro. Ionuţ Rudeanu este ginerele liderului PNL Vasile Blaga şi nepotul fostului şef al CJ Hunedoara, în timpul Guvernului Năstase.

Rudeanu, de profesie medic stomatolog, a fost ridicat de procurori în urma percheziţiilor efectuate ieri la domiciliul său şi la sediile unor societăţi de pază şi protecţie din Deva şi Bucureşti. Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive.

Familia Rudeanu a devenit în perioada guvernării Năstase una dintre cele mai influente din judeţ. Tatăl lui Ionuţ, preotul Ioan Octavian Rudeanu, din Hunedoara, a fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001 – 2005. Înainte de 1989, Ioan Octavian Rudeanu a fost secretar în Combinatul Siderurgic Hunedoara. Este doctor în teologie.

Mihail Rudeanu, unchiul tânărului, a fost în anii 2000 unul dintre cele mai importante personaje de pe scena politicii hunedorene. A fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara între anii 2000 şi 2004 şi lider judeţean al Partidului Social Democrat. De profesie medic veterinar, după evenimentele din decembrie 1989, Rudeanu a intrat în rândurile foştilor revoluţionari cu certificat şi a devenit apoi şef al unei asociaţii a revoluţionarilor. Mihail Rudeanu a intrat în politică la începutul anilor 1990. S-a orientat spre PDSR, devenind liderul partidului la nivel judeţean şi apoi din 2001 până în 2005, lider al Partidului Social Democrat. O dată cu instalarea guvernului condus de Adrian Năstase, Mihail Rudeanu a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, scrie adevarul.ro.