MENIU

Cine este Gheorghe Șimon, propunerea PSD pentru Ministerul Economiei

Gheorghe Șimon, noul ministru al Economiei / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mihai Fifor ar urma să preia portofoliul de la Apărare, urmând ca deputatul Gheorghe Şimon să fie propus ministru al Economiei, funcţie ocupată în prezent de Fifor, au declarat pentru RealitateaTV surse PSD. Dar cine este Șimon.

„Gheorghe Şimon nu este o vedetă de televiziune, dar acel om are, de ani de zile, deţine o companie care ţine în viaţă nu numai un oraş, Vişeu de Sus, ci o întreagă zonă, cu mii de angajaţi şi mii de oameni cărora el le dă dreptul la viaţă”, declara în urmă cu ceva vreme Liviu Dragnea.

În realitate, afacerea „prosperă” a lui Şimon este societatea Angred din Baia Mare care se află din 2012 în procedură de faliment, foştii angajaţi fiind în litigiu de muncă cu firma pentru recuperarea drepturilor salariale.

Conform declaraţiilor de avere şi interese publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, la preluarea mandatului, Gheorghe Şimon era acţionar la SC Independenţa S.A. Vişeu de Sus, situaţie care s-a menţinut şi în 2014 şi 2015, conform declaraţiilor de interese.

Gheorghe Șimon a absolvit, în perioada 1983 - 1988, Institutul Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică. Între anii 2008 - 2012, a fost director general, SC Angred SRL, Baia Mare. Din 2000 și până este prezent ocupă funcția de vicepreşedinte PSD Maramureş.

Între anii 1992- 2000, Gheorghe Șimon a fost consilier local în Vişeu de Sus, iar în perioada 2000 - 2012, a fost consilier judeţean în Maramureş.

Mai multe articole despre:
null